Најава Таласи културе: уочи Свјетског дана позоришта – новости из херцегновског театра

У сусрет Свјетском дану позоришта који се обиљежава 27. марта, још од  1962. године, када је основан Театар нација у Паризу, причамо шта раде и шта планирају у Херцегновском позоришту.

Укратко: у припреми је 29. издање Херцегновских априлских позоришних свечаности, најављена су гостовања представе Успомене Саре Бернар, у завршној фази је припрема документарно игране радио драме и њена премијера, и наравно обиљежавање Свјетског дана позоришта када ћемо угостити глумце сјајне представе Звездара театра  – Осама, касаба у Њујорку. Детаље очекујте од продуценткиње Милине Ковачевић.

У наставку слиједи прича – како градимо радио драму Сат Старог капетана.

Уз Дан позоришта најважнија је традиционална порука коју  пише позоришна личност свјетског угледа. Порука се преводи на више десетина језика, чита пред хиљадама гледалаца, објављује и емитује у свим  медијима. Овогодишњу поруку Умјетност је мир потписује нобеловац, драмски писац Јун Фосе – и наглашава: Говорио сам о умјетности уопштено, не само о позоришној или драмској, али то је зато што се сва добра умјетност, у суштини, врти око истог: узети потпуно посебне и јединствене ствари и учинити их универзалним.

Таласи културе, емисија коју уређује Витка Вујновић, од 20 сати (26.март, уторак)  на програму је РТ Херцег Нови.

Добро дошли!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here