Национални парк Биоградска гора отворен за посјетиоце

Посјетиоци ће моћи да уживају у шетњи едукативном стазом око Биоградског језера и сазнају више о богатству биљног и животињског свијета у Центру за посјетиоце и купе аутентичне сувенире у сувенирници. Вожња чамцима и кајацима биће организована у складу са временским приликама.

Потребно је да сви посјетиоци пажљиво планирају свој боравак у парку и строго се придржавају правила унутрашњег реда и користе само означене стазе. С обзиром на то да се парк отвара раније због повољних временских услова, из ЈП НП Црне Горе апелују на додатну опрезност. Имајући у увиду да је рано прољеће могуће да је терен у одређеним дјеловима парка клизав. Због сигурности је неопходно пратити упуте и савјете за безбједно истраживање парка.

Цијена дневне улазнице у НП Биоградска гора износи 4 еура по особи, а дјеца до 15 година и особе са инвалидитетом не плаћају накнаду за улаз у националне паркове. Годишња улазница за свих пет националних паркова доступна је по цијени од 13,50 еура и подразумијева неограничен број посјета током календарске године. Посјетиоци је могу купити на контролно – наплатним пунктовима на улазу у паркове, Управи ЈПНПЦГ у Подгорици, као и online на сајту www.nparkovi.me.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here