Национални авио превозник успоставио авио линије са Словачком 

Фото: Компанија "Air Montenegro"

Успостављању авио линија између Подгорице и Братиславе, који су реализовани у суботу, као и летова између Тивта и Брна који су започели у четвртак, 15. јуна, претходиле су радионице одржане крајем маја  у Словачкој. На радионицама су представници Ер Монтенегра (Air Montenegro) и Нaционалне туристичке организације (НТО)  промовисали туристичку понуду Црне Горе у сусрет отварања ових авио линија.

Национални авио превозник реализовао је у суботу први редовни лет из Братиславе за Подгорицу у оквиру серије летова који су планирани два пута седмично, односно четвртком и суботом до 23. септембра текуће године, саопштено је из компаније Air Montenegro.

У сарадњи са Амбасадом Републике Словачке, Националном туристичком организацијом Црне Горе и Туристичком организацијом Подгорице, путнике су дочекали представници наших партнера и дјевојке у црногорским ношњама уз традиционалну црногорску добродошлицу.

– Очекујемо да ћемо превести око 3.500 путника на овој релацији на редовним летовима у периоду од 17. јуна до 23 септембра – поручили су из НТО.

Током претходне године у Црној Гори је, према подацима Управе за статистику Монстат, регистрован долазак 8.595 туриста из Словачке, што је готово три пута више у односу на 2021. годину.  Они су остварили 46.306, што представља раст од 182% у односу на 2021. годину. Прва четири мјесеца показују растуће трендове када је у питању посјета са овог тржишта, а Аир Монтенегро истиче да постоји све веће интересовање туриста и бизнис заједнице са тржишта Словачке за коришћење услуга њихове компаније и боравак у Црној Гори.

– Имајући у виду значај тржишта Словачке за туристички промет и продужење туристичке сезоне у Црној Гори, сматрамо да је важно увођење авио линије Братислава – Подгорица јер је Црна Гора занимљива авио дестинација за тржиште Централне Европе – наводе из компаније.

Из Аеродрома Црне Горе су поручили да ће аеродроми у Подгорици и Тивту ове године бити повезани са по око 40 дестинација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here