НАЦИОНАЛНИ АВИО ПРЕВОЗНИК УКИДА ЛЕТОВЕ КА ФРАНКФУРТУ

116

Због погоршане епидемиолошке ситуације, нових мјера Савезне Републике Њемачке и ограничења на путовања, Аир Монтенегро отказује до даљнег летове између Подгорице и Франкфурта. Сви путници, који су резервисали карте за овај период имају право на рефундацију карте, будући да је лет отказан због KОВИД-19 рестрикција, саопштено је из националне авио – компаније.

Аир Монтенегро ће благовремено обавијестити јавност и заинтересоване о евентуалним даљим промјенама у мрежи летова. У наредном периоду ће наставити да одржава редовне летове ка Београду, Истанбулу и Љубљани,  док укида летове ка Франкфурту и Бањалуци.

 Из националне авио – компаније казали су новинарима, да ће на план реда летјења ка свим тренутним и будућим дестинацијама поред потражње, већим дијелом, утицати ситуација са корона вирусом како у Црној Гори тако и свим осталим земљама, отвореност граница и интересовање туроператора.

Из националног авио-превозника су навели да добијање слотова за летове Аир Монтенегра не представља проблем нити препреку у операцијама и пословању компаније.

Укупан саобраћај у Европи је мањег интензитета тако да су аеродроми у суштини доста слободнији, него што су били раније. Kомпанија Аир Монтенегро користиће слотове ка оним дестинацијама, гдје је највећа тражња у датом тренутку на тржишту и имају подршку туроператора. Наставиће да прате укупну ситуацију и да капацитете упошљавају тамо гдје има смисла, најавио је у емисији „У четири ока“ РТ ХН, извршни директор компаније Аир Монтенегро Предраг Тодоровић:

– Овог љета био је затворен директан ваздушни саобраћај Црна Гора – Русија и ту нисмо ништа могли. Ми смо се преорјентисали за друга тржишта. То је првенствено политичко питање и кад се отвори та линија, то ће за нас бити од изузетног значаја. Пратимо шта се дешава са европским тржиштима. Летови ка Франкфурту  били су одлични овог љета. Међутим, директно на нашу продају утиче што је Црна Гора на црвеној листи. Ми ћемо реаговати на то што је дио Европе затворен за нас. Имамо лимитација што смо мала компанија, али и предности, тако да смо агилнији и можемо брзо да реагујемо на било какве тржишне услове. Ми ћемо помно пратити све што се дешава и у односу на то доносићемо наше бизнис одлуке, казао је Тодоровић.  

Током зиме фокус са Тивта ће бити пребачен на Подгорицу, што ће условити другачији ред летјења:

– И даље ће бити повезаности Тивта и Подгорице са Београдом. Летови ка Бањалуци нису у плану летјења. Непланирани су и летови са Љубљаном и Франкфуртом. Ситуација са короним и ЕУ значајно компликује планове. Постоје неки билатерални споразуми између Црне Горе и источног дијела Европе и они су доста неповољни по нас. Имамо ситуацију напримјер са Украјином, гдје морамо да радимо са државом да те билатиралне споразуме направимо на начин да  пружају и нама једнака права, као и другим компанијама да летимо те руте. Имамо доста посла у наредном периоду, напоменуо је Тодоровић.

Током љета  реализовани су и чартер летови ка Сарајеву, Цириху, Јеревану, Kишињеву, Тбилисију и Тел Авиву.  

Најављено је да ће компанија у наредном периоду наставити да одржава редовне летове на релацијама ка Београду, Истанбулу и Љубљани. Чартер је унапријед закупљен лет по налогу закупца, што значи да он не зависи од броја путника. Имају већ уговорене чартер летове и за наредни период, али ће њихова реализација зависити од ковид ситуације и рестриктивних мјера.  

Надају се да ће се ситуација са ковидом нормализовати и да ће границе бити отворене, како  би могли да планирају и реализују нове летове ка новим дестинацијама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here