Набавка нове опреме за постројење у Мељинама

Постројење за третман отпадних вода

Представници Општине и директори локалних предузећа присуствовали су синоћ састанку са члановима Савјета Мјесне заједнице Мељине, у циљу превазилажења проблема, који су били због непријатних мириса из постројења за пречишћавање отпадних вода.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, гостујући у емисији Наше јутро, између осталог је навео да су представници локалне самоуправе са мјештанима разговарали о проблемима ове Мјесне заједнице:

–  Како су ме упознали, значајно је ситуација побољшана, у односу како је било након хаварије, која се десила на пумпној станици Мељине. Увјерили су нас да је то питање ријешено и да је за сада то премоштено, иако и даље то није коначно ријешено. Постројење је пуштено незавршено још 2016. године, а знамо који су их све проблеми пратили, тако да је то наслијеђено из претходног периода, казао је Катић.

Катић каже да се сада пуно ради на постројењу, како би се превазишли проблеми:

– Набавља се доста додатне опреме, која је неопходна  да би се постројење у потпуности ставило у функцију. На нашу иницијативу, такође, и од стране државе расписан је тендер, за набавку нове опреме. Плус је Општина Херцег Нови, преко Друштва за водоводну и канализациону инфраструктуру, набавила додатне елементе и уређаје, који су били неопходни, да би се ситуација стабилизовала. Очекујем да ће се радови интензивирати од јесени, како би се то комплетно ставило у функцију, већ до почетка наредне љетње туристичке сезоне, навео је Катић.
Катић је подсјетио да је око постројења била слична ситуација  и 2017. године:

– То је проблем који није од јуче. Ми смо имали једну сличну ситуацију када је била хаварија и 2017. године, када смо тада преузимали власт у Херцег Новом. Сјећају се када су се ширили непријатни мириси Мељинама, и тада је била хаварија, као што је и сада, и на срећу је све регулисано. Надам се да се такве ствари неће више понављати до краја љетње сезоне, објашњава Катић, који је додао да су набављени регулатори за неутрализацију непријатних мириса са пумпних станица. Један уређај је синоћ уграђен на пумпној станици Кумбор сјевер, данас у Ђеновићу, гдје су се такође, с времена на вријеме, појављују непријатни мириси.    

4 COMMENTS

  1. Krenite setalistem od Lazura prema hotelu Plaza, iz svake sahte smrdi!! Nazvace nas turisti Smrdograd, a oni samo prikljucuju jos i jos naselja,a ne moze da primi ni ono s pocetka. Ne vidjoh bistrog mora uz obalu ove godine…samo gusti sok..

  2. Kada bi se čitavo postrojenje u Meljinama obmotalo najlonskom folijom pa vakuumiziralo, ne bi bilo neprijatnih mirisa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here