НА СВЈЕТСКИ ДАН КЊИГЕ ЗА ДЈЕЦУ УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА

Фото: Градска библиотека и читаоница, додјела награда

Градска библиотека и читаоница уприличила је дводневну прославу Свјетског дана књиге за дјецу. Том приликом, додијељене су награде најбољим учесницима литерарног конкурса и организовано дружење са дјечијим писцем и пјесником, Дејаном Алексићем.

За тему су одабрани стихови Душана Радовића – „Замислите, децо, једно велико море…“, чиме је обиљежена стогодишњица рођења овог великог писца и пјесника. У жирију су уз предсједника Дејана Алексића биле Јелена Ђоновић, библиотекар и мср језика и књижевности и Бојана Вучуровић, библиотекар.

Фото: награђени млађи основци на литерарном конкурсу Градске библиотеке и читаонице ХН, април 2022

Најбоље прозне радове, у категорији ученика од првог до петог разреда, написали су ученици II-2 одјељења ОШ “Милан Вуковић“ са наставницом Славицом Кољеншић, а похваљен је рад Луке Талевског, ученика V-1 одјељења ОШ „Милан Вуковић“, менторка Бранка Милошевић.

За најбољи поетски, проглашен је рад Елене Вуковић, ученице V-3 одјељења ОШ „Орјенски батаљон“ ПУ Баошићи – Ђеновићи, менторка Бранка Тодоровић, док је похваљен рад ученика I-1 одјељења ОШ „Милан Вуковић“ који су са својом наставницом Вањом Кривокапић осмислили наставак пјесме чика Душка Радовића.

Фото: ученици и наставница Вања Кривокапић са писцем Дејаном Алексићем

У категорији старијих основаца, ученика од VI до IX разреда, најбољи прозни рад написао је Милош Богдановић, ученик VII б разреда ОШ “Илија Кишић” Зеленика, а његова менторка је Рајана Врбњак. Из ове школе долази и ученица Катарина Ђуришић, IX б, која је освојила прву награду за поетски рад, а и њена менторка је Рајана Врбњак.

ФОТО: М.Богдановић, најбољи старији основци Милош Богдановић, Катарина Ђуришић, менторка Рајана Врбњак

Похвале су заслужили Лука Крговић, ученик VIII б разреда ОШ ,,Илија Кишић’’, менторка Тамара Комар, као и Хајдана Билафер, ученица VII-2 ОШ ,,Орјенски батаљон” Бијела, ментор  Милун Ђурђевац.

Овогодишњој додјели награда подршку су, маштовитим ликовним радовима на исту тему, дали малишани старијих група ЈПУ „Наша радост“.

Дјеца су уживала у интерактивном програму с Дејаном Алексићем, који је прокоментарисао радове, а сви учесници добили су захвалницу за учешће на конкурсу.

Награђене радове можете прочитати на фб страници Градске библиотеке и читаонице Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here