На Солилима одржан фестивал фудбала „Обуци дрес Игала”

Фестивал фудбала „Обуци дрес Игала” у организацији ФК Игало, а у циљу промоције и унапређења омладинске школе клуба, уприличен је на стадиону Солила. Циљна група омладинске школе фудбала су малишани од 6 до 11 година.

Пр ФК Игало Милош Бубања је казао да је главни циљ клуба да оформи омладинску селекцију од наредне сезоне.

-Селекција би почела са радом 01. Септембра и биће бесплатна за све полазнике. ФК Игало је један од ријетких у Црној Гори који се може похвалити да за све селекције у клубу постоји бесплатна едукација, рекао је Бубања.

Секретар за финансије Општине Херцег Нови Немања Јунчар је рекао да је част и задовољство присуствовати фудбалском фестивалу на Солилима.

-Овај фестивал је важан и за ФК Игало и за општину Херцег Нови, јер доноси новитете кроз афирмацију младих полазника али и снажењу стручног кадра управо кроз овакве манифестације. Морам да истакнем да је сарадња између Општине и ФК Игало на високом нивоу. Наставићемо да подржавамо сваки спортски догађај у нашем граду, наводи Јунчар.

Омладинска школа је важан сегмент развоја сваког озбиљног клуба, оцијенио је члан управног одбора Видо Спаић.

-Посебну пажњу морамо посветити нашим најмлађим члановима, који су будућност клуба и града, казао је Спаић.

Према ријечима спортског директора ФК Игало Ивана Брновића школа фудбала је отворена и за дјевојчице.

-Стратегија и пројекат самог клуба је да поред бројних инфраструктурних пројеката који нас чекају, кроз системски и утврђен план и програм рада, створимо могућност за рад, закључио је Брновић.

Из Управе ФК Игало позивају све малишане старије од 5 година до омладинске селекције, да се придруже у заједничкој мисији подизања рада клуба на виши ниво.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here