На Шкверу у току завршне припреме пред турнир Регионалне лиге

У току су завршне приреме за последњи други турнир Регионалне ватерполо лиге за пласман од првог до петог мјеста који је бити одигран од 11. до 13. априла у Сплиту.

На турниру на сплитском базену играће по двије екипе из Србије Нови Београд и Црвена Звезда, Јадран из Херцег Новог као представник Црне Горе и хрватске екипе Југ који брани титулу из прошле сезоне и домаћин турнира Јадран (Сплит).

На последњем турниру ватерплисти Јадрана ХН у петак играју са прваком Србије  Новим Београдом и у суботу са Црвеном звездом.

Генералну пробу пред пут за Сплит екипа Петра Радановић има вечерас (19:30) у гостима са Будвом у оквиру четвртог кола првенства Црне Горе. Синоћ у овом колу у градском дербију Приморац је као гост побједио Катаро 19:4 (3:0, 5:1 6:2 5:1).

Најефикаснији у побједничком саставу био је Балша Вучковић са 4 гола, по 3 су постигли Новљанин Никола Бркић, Срђан Јановић и Ангус Ламбие, по 2 Марко Мршић и Тим Перов и по 1 Марко Гопчевић и Петар Ћетковић. У екипи Катара стријелци су били Иван Марковић, Драшко Самарџић, Данило Рогановић и Душан Милаш.

Ватерполисти Јадрана синоћ су на Шкверу одиграли тренинг утакмицу са Новим Београдом који је пред пут у Сплит, како су нам казали тренер Живко Гоцић и остали саговорници, стигли у храм ватерпола и обавили завршне припреме пред обавезе првака Србије и вице првака Европе у метрополи Далмације.

Како је за РТХН казао Гоцић, сезона је за играче напорна.

-Играчи су више него исцрпљени. Сматрам да је оволики број утакмица нехуман, а то посебно важи за нашу Регионалну лигу гдје рецимо моја екипа мора три дана да одигра три утакмице са Југом, Јадраном Сплит и Јадраном (Херцег Нови) а све ове екипе су састави високог квалитета. Мислим да би идуће сезоне приликом утврђивања календара требал наћи бољи модус за такмичење. Када је ријеч о Регионалној лиги, у наредним данима у Сплиту биће врло захтјевно. Потребне су нам све три побједе да би освојили прво мјесто, казао је Гоцић.

Емоције није крио ни Славко Гак, члан управе српског шампиона, који је на Шкверу односно некадашњем базену у Игалу провео двије године.

-Боравак у Херцег Новом је један од најљепших периода у мом животу. Био сам члан моћне екипе Јадрана у сезонама 2003/2004 и 2004/2005 која је била најбоља у тада заједничкој држави Сибији и Црној Гори. Атмосфера и другарство  је нешто што и данас памтим. Били смо без премца у тадашњем првенству, стигли у Будимпешти до другог мјеста у Европи. Екипа коју је предводио један Владо Гојковић, бранили Денис Шефик и Милош Шћепановић. То је било вријеме када је цијели град живио за Јадран. Ту атмосферу и ту везаност за једну средину иако сам желио нисам имао нигдје ни у једно другом клубу. Био сам овде и 2022. када је Јадран прославио вијек постојања, био сам и на јубилеју Приморца који је такође прославио 100 година,  а подсјећам вас да сам поред Јадрана играо и у Приморцу и Будви. Пожелио бих Владу Гојковићу добре резултате са репрезентцијом, поручио је Гак.

Табела пет најбољих екипа овогодишње Супер регионалне лиге: Јадран (Сплит) 14, Нови Београд 12, Југ 11, Црвена Звезда 3 и Јадран (ХН) 2 бода.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here