На радионици КУД-а Слога о репертоару и ношњама

У просторијама Културно умјетничког друштва Слога сутра ће бити одржана радионица на којој ће бити представљен рад овог друштва.

На радионици за чланове Културно умјетничког друштво Слога узраста од 12 до 16 година биће представљен музички и плесни репертоар, али и костимографија. Како је објаснила умјетнички руководилац КУД Слога Жељка Москов, циљ је да се чланови науче како на најбољи начин сачувати традицију.

-На радионици ће бити презентовани народна ношња, игра, пјесма, накит, начин облачења те гардеробе, обичаји… Биће врло интересантно, на крају ће бити уприличено и дружење. Циљ и јесте да се повежу са људима и у њима препознају пријатеље и сараднике, казала је Москов.

Осим у Херцег Новом биће одржане радионице у Петњици и Подгорици, а на предавању у Ђеновићима говориће предавачи из Котора и Тивта.

-Предавачи овђе ће бити умјетнички руководилац КУД Бока Видак Божовић и чланови КУД Никола Ђурковић из Котора. Радионица је одржана прошлог викенда у Котору и показала се као добар спој и добра прича и сада је преносимо у Херцег Нови, закључила је Москов.

Подсјећамо, у току је упис нових чланова у КУД Слога , а у наредном периоду се припремају за традиционални наступ у оквиру прославе Дана града. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here