На Факултету за менаџмент одржан промотивни час кинеског језика

У сарадњи са Институтом Конфуције при Универзитету Црне Горе, Факултет за менаџмент од 2017. године успјешно организује бесплатне курсеве кинеског језика.

Након ових курсева, у трајању од три мјесеца, полазници имају могућност полагања националних стандардизованих тестова кинеског језика – HSK, који су признати не само у Кини, него и широм свијета.

У овој просвјетној установи одржан је јуче промотивни час кинеског језика.

Поред професорице кинеског језика Ли Тианвен (Li Tianwen), часу је присуствовала и студент кинеског језика Ана Рајак, чији је циљ био да охрабри студенте да уче кинески језик али и да са њима подијели, како сама каже, незаборавна искуства стечена захваљујући учењу кинеског језика, што сматра једном од најбољих одлука у животу.

Ана Рајак, студент кинеског језика

– За непуну годину учења кинеског језика, имала сам прилику да учествујем у бројним активностима које организује Институт Конфуције, да учествујем на такмичењу Кинески мост и да, након побједе, посјетим Кину 15 дана. О освојеној стипендији за један семестар учења језика у Кини да и не говорим… Моје путовање у Кину било је незаборавно, пресрећна сам што сам имала прилику да упознам кинеску културу, вјежбам језик, обиђем прелијепа мјеста и стекнем много нових пријатеља, како Кинеза тако и других студената кинеског језика из држава широм свијета. Заиста се радујем даљем напретку и поновном одласку у Кину. Надам се да ће се студенти који су били присутни на часу охрабрити да уче језик и стећи бројна незаборавна искуства, попут мојих – прича Рајак.

На Факултету за менаџмент у току су пријаве за бесплатан курс кинеског језика, на које се осим студената Факултета, могу пријавити и други заинтересовани. Пријаве су могуће путем мејла: fmhnstudentskasluzba@gmail.com или на телефон +382 31 332 900.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here