Музичка школа прославља јубилеј – 75 година постојања

Школа за основно музичко образовање Херцег Нови, прославља 75. рођендан. Поводом овог значајног јубилеја у просторијама школе ће уз дводневни концерт 15. и 16. маја бити уприличена промоција првог броја школског листа „Прима виста“.

Према ријечима директорице Музичке школе Нивес Ненадовић идеја о оснивању школслог часописа постоји већ неколико година, а рођендан школе био је добар повод да се она и реализује.

-У првом броју смо се фокусирали на однос ученик-професор, ту су текстови наших бивших ученика који су наставили музичко образовање, који су тренутно у средњој школи и академији, али и они који су завршили школовање и сада су наше колеге. Сви су веома срећни због изласка првог листа, неки су чак и први солистички концерт  одржали у нашој школи. Ту је наравно наш Борис Краљевић, чији ће текст бити у часопису, казала је Ненадовић.

На првом од два рођенданска концерта вечерас ће у концертној сали музичке наступити ученици школе, а дан касније и професори.

-На концерту ће се вечерас представити ученици који су освојили награде на међународним и републичком такмичењу, а 16. маја професори школе. То је пракса коју радимо два пута годишње, за Дан града, и сада поводом Дана школе. Поред листа тада ће бити представљен уџбеник, који су заједничким снагама итдале све музичке школе у Црној Гори. То је књига са традиционалним композицијама, према традиционалним мелодијама из наше земље.

Почетак оба концерта је у 19:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here