Морско добро од данас власник још четири трајекта Поморског саобраћаја

Јавно предузеће за управљање морским добром потписало је уговор о преузимању четири трајекта Поморског саобраћаја који ће већ данас бити на трајектној линији  Каменари – Лепетани.

-На основу спроведеног тендерског поступка, донијета је одлука о избору најповољније понуде за куповину шест трајеката и набавку резервних дјелова и пратеће опреме. Вриједност економски најповољније понуде предметне набавке износи 6.710.593 еура без урачунатог ПДВ-а, казала је Сандра Шкатарић из ЈП Морско добро.

Како је рекла,  потписан је уговор  за преузимање четири трајекта.

-Очекујемо да ће они до краја седмице, могуће већ и данас бити на трајектној линији.  Почетком наредне седмице, биће закључен уговор за преостала два трајекта и резервну опрему. Од данас почињу да саобраћају на линији и они су сада у власништву ЈП Морско добро, навела је Шкатарић.

Куповином ових бродова, Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе комплетира флоту за сада довољног капацитета који обезбјеђује брзо и ефикасно функционисање трајектног превоза путника и возила на линији Лепетане – Каменари.

Са капацитетом флоте од преко 300 возила који је значајно увећан у односу на претходне године, Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе спремно дочекује главну љетњу туристичку сезону, .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here