Морско добро модернизује услуге трајектне линије Каменари – Лепетане

(Фото: ЈП Морско добро)

Промет од услуге трајектне линије Каменари – Лепетане током маја 2024. године порастао је за 75,93% у односу на исти период прошле године. Такође, промет у јуну 2024. године забиљежио је пораст од 14,46% у поређењу са јуном 2023. године, саопштено је из ЈП Морско добро.

– Ови резултати потврђују да је управљање трајектном линијом примјер како ефикасна и транспарентна државна управа може знатно повећати ефикасност и профитабилност јавних предузећа. С обзиром на очекивану велику посјећеност наше обале током љетње сезоне, вјерујемо да ће промет наставити да расте и премашити планирани приход, доносећи додатне користи за све грађане и државу – наведено је у саопштењу.

У циљу припреме за љетњу сезону, успјешно је завршен ремонт трајеката „Каменари”, „Лепетане”, „30. Август” и „Рука правде”. Ремонт је спроведен према упутствима Управе поморске сигурности, чиме су унапријеђени ефикасност и сигурност трајеката.

Трајект „30. Август” је значајно модернизован новим рампама, торњевима и хидрауликом, чиме је додатно побољшан квалитет услуга.

У овом периоду, фокус је и на модернизацији и унапријеђењу услуга на трајектној линији Каменари-Лепетане. Посебна пажња је посвећена развоју он лајн продаје карата. Увођење нових технологија и унапријеђење постојећих система омогућиће путницима бржу, ефикаснију и једноставнију куповину карата, чиме ће се значајно побољшати укупно корисничко искуство.

Ова иницијатива представља корак напријед у пружању савремених и квалитетних услуга, што је од суштинског значаја за унапријеђење транспортне инфраструктуре и задовољство корисника.

Током љетне туристичке сезоне, на располагању је флота од осам трајеката, капацитета од преко 300 возила.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here