Монтенегро куп: Црна Гора прва, Србија друга, Хрватска трећа

Након три дана квалиtетног ватерпола у пет одиграних кола синоћ је на Шкверу завршен међународни турнир “Монтгенегро Куп” за U16 репрезентације (играчи рођени 2006. и млађи), на којем су, поред Црне Горе, учествовале репрезентације Србије, Хрватске, Мађарске, Италијe и Холандије.

Одлука о коначном пласману пала је синоћ у последњем колу. Jуче прије подне игране су утакмице четвртог кола, у коме су изабраници Миодрага Мировића поражени од репрезентације Мађарске 8:9 (2:2, 3:3, 1:3, 2:1). Стријелци за Црну Гору: Срђан Јановић 3, Данило Ступар 2, Тадија Матијашевић, Страхиња Гојковић и Милош Милинић по гол. Остали резултати овог кола: Србија – Холандија 19:8 и Хрватска – Италија 15:11.

Синоћ је, у узбудљивом и неизвјесном финалу репрезентација Црне Горе побједила је вршњаке из Хрватске 13:11 (3:3, 3:1 3:2, 4:5) и освојила прво мјесто. Играчи одлуке били су одлични голман Милош Вукашиновић, који је са 9 одбрана посебно у првом дијелу утакмице блистао, и четвороструки стријелац Данило Ступар који је постигао одлучујуће голове.

Стријелци за Црну Гору: Данило Ступар 4, Огњен Морачанин 3, Милош Милинић и Срђан Јановић по два, Тим Перов и Паво Вичевић по гол. Остали резултати 5 кола: Србија – Италиа 12:8 и Мађарска-Холандија 18:7.
Коначни пласман: Црна Гора 12, Хрватска и Србија по 10, Мађарска 9, Италија 3 и Холандија без бодова.

За најбољег играча и стријелца турнира проглашен је капитен репрезентације Црне Горе Срђан Јановић са 15 постигнутих голова. За најбољег голмана на турниру проглашен је Матија Прижмић, чувар мреже репрезентације Хрватске.
Појединачне награде и медаље, као и пехар за прво мјесто, уручио је у име организатора Ђуро Марић, предсједник ВПС Црне Горе.

Прво мјесто за репрезентацију Црне Горе освојили су: Милош Вукашиновић, Немађа Баћовић, Никола Билафер, Данило Огурлић (голмани),Тадија Матијашевић, Петар Поповић, Љубомир Ковачић, Милош Милинић, Радивоје Радановић, Никола Петровић, Данило Ступар, Срђан Јановић (капитен), Паво Вичевић, Драшко Самарџић, Страхиња Гојковић, Реља Вуканић, Огњен Морачанин, Андрија Рогановић, Тим Перов и Илија Којић.
Сјајно организовани турнир у Херцег Ново био је једна од последњих провјера пред Свјетско првенство које ће од 20. до 27. августа бити одржано у Волосу у Грчкој. Судећи по приказаном, Црна Гора, Хрватска и Србија имају много разлога да се надају добрим резултатима Грчкој.
До одласка на мундијал репрезентација Црне Горе, коју воде тренер Миодраг Мировић и помоћници Угљеша Бргуљан и Филип Андрић, радиће у Никшићу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here