Младе кошаркашице „Приморја“ побједнице Мимозиног турнира

Руководсто ЖКК “Приморје“ у сарадњи са Општином Херцег Нови у петак и суботу, традиционално,у оквиру Празника Мимозе организовало је кошаркашки турнир за кадеткиње.

Учесници кошаркашког турнира „Мимозе” који је и ове године био међународни, су екипе:Крке (Ново Место), “Феникс “(Бања Лука), Стар (Фојница) и Приморје.

Турнир је одржан у Спортском центру , а наступале су играчице рођене 2007. године и млађе.

У полуфиналу Приморје је побједило – Стар 103:38. Најефикаснија је била Љубе Андрић са 24 поена, Анђела Ракочевић је постигла 16, Ксенија Ерцеговић и Ања Аџић по 12, Сања Шћекић 8, Јована Антуновић 7, Сања Ђуровић 6, Илијана Брковић 4, Теодора Брковић, Марија Шћекић и Нина Мандић по 2 поена.

У другом полуфиналном сусрет Крка из Новог места побиједила је у најнеизвјеснијој и најузбудљивој утакмици на турниру Феникс (Бања Лука) 79:72. Јуче у утакмици за треће мјесто Феникс је побједио Стар 80:26.

Кошаркашице Приморја биле су надмоћне у финалу и побиједили Крку 105:65 (28:14, 29:18,27:20, 21:13). У финалу стријелци за екипу Драгана Прге су: Љубе Андрић 40, Анђела Ракочевић 23, Ања Аџић 17, Катарина Радуловић 10, Теодора Брковић 8, Сања Ђурковић 5, Нина Мандић и Лана Мијајловић по 2 поена.

Пехар за фер-плеј припао је екипи Стар. За најбољег играча турнира је проглашена Љубе Андрић. Награде су добиле играчице које су изабране у петорку турнира, међу њима су три играчице из побједничке екипе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here