Мјузикл за дјецу „Баш чаробна фрула“ уз Моцартову музику, привукао пажњу најмлађих  

Интерактивни мини мјузикл за дјецу “ Баш чаробна фрула „ наслова који је обећавао и испунио је једну бајковиту авантуру и емоције у сусрет Новој години. Новогодишња представа за дјецу „Баш чаробна фрула“ позоришта МониKарт из Београда, одржана je синоћ у Дворани Парк.

Ауторка текста, редитељка, сценаристкиња Моника Ромић истиче да представу гдје год да играју за малишане 3+ али и све неодрасле, веома добро прихвата публика она којој је превасходно намијењена, али и одрасли.

Моника Ромић

 – Играмо ову представу већ неко вријеме и наилазимо на фантастичан пријем код публике свуда у региону. Практично дјеца и одрасли прихватају јако добро представу и оно што је за мене, важно да се послије извођења, осјећају гануто. Хтјели смо да приближимо Моцарта најмлађој публици. Представа је проткана Моцаротовом музиком. Изузетно добро реагују и дјеца и одрасли на наше извођење, прича за РТХН Ромић.  

Најмлађим суграђанима у част, дјеци старијој од 3 године, изведена  је представа „Баш чаробна фрула“. Новогодишњу представу за малишане „Баш чаробна фрула“, са пуно музике чика Амадеуса Моцарта, сонгове и штосеве извели су глумци Никола Угриновић и Нађа Ђоковић. На крилима музике долази и Дједа Мраз.

За ову годину турнеја трупе МониКарт је завршена, управо, у Херцег Новом:

–  У представи се нижу сонгови на тему Моцарта, што из његове Чаробне фруле (чувене арије Kраљице ноћи, дует Папагено и Папагена..), што популарне композиције Мала ноћна музика, Турски марш и многе друге. Представе су интерактивне и имају одлику породичних. Данашња дјеца су жељна управо интеракције, што је изазов и за глумца и веома пријатна околност, тврди наша саговорница и додаје да су дјеца у Црној Гори најбоља позоришна публика.

– Свака публика је захтјевна, а захтјевност је идентична. Само је избор начина, на који се она исказује, другачији. Малишани су се радовали и изласку Дједа Мраза на сцену, јер како закључује сценаристкиња, овај свијет вриједи да се радује и постоји управо због дјеце.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here