Мјузикл „Цвјетај мимозо мала“ 2. априла у Тивту

Из родног Херцег Новог мјузикл „Цвјетај мимозо мала“ креће на велику турнеју, а прва важна станица је Центар за културу Тиват гдје ће бити бесплатно изведен у уторак 2. априла у 19.00 сати.

Мјузикл у извођењу Позоришта „Театар 303“ из Котора и Мажорет клуба „Лили“ из Херцег Новог је едукативног карактера, подстиче на размишљање, враћа у историју и на забаван начин подучава традицији и култури. Намјењен је како дјеци тако и одраслима.

По сценарију Викторије Самарџић, мјузикл је режирао Драган Буздован, а аутор музике је Бранислав Самарџић.

Радња мјузикла се дешава на „пољу мимоза“, те кокетира хумором у ишчекивању главног догађаја на Празнику мимозе. Мјузикл је модеран, али се кроз њега провлаче и елементи традиције. Општина Херцег Нови и Туристичка организација Херцег Нови препознали су и подржали ентузијазам,љубав и енергију учесника овог комплексног сценско-музичког дјела, које је премијерно изведено на Празнику мимозе у препуној дворани „Парк“ у Херцег Новом, и испраћено дугим аплаузом, емоцијама и овацијама.

Уз Илка Маровића и Душана Кустудића, на сцени су млади глумци „Театра 303“: Драго Раповац, Војин Беговић, Марта Боровић, Ирина Булајић, Неђо Тујковић, Елена Симовић, Немања Лазаревић и Тара Радоњић (ученици из Гимназије Котор), као и ученици Основне школе „Његош“ Павле Кривокапић и Андреа Раповац.

Фото: Милош Самарџић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here