Мјештани Мељина траже измијештање рециклажног центра

Осим добро познатих проблема са постројењем за пречишћавање отпадних вода, чије се рјешавање очекује до почетка туристичке сезоне, мјештани Мељина негодују и због рециклажног центра, који, како тврде, такође умањује туристичке потенцијале овог дјела општине.

Мјесна заједница Мељине поднијела је иницијативу Општини за измјештање рециклажног центра, потврдио је за РТХН предсједник Милан Берић.

Милан Берић, предсједник МЗ Мељине

– Рециклажни центар, као и колектор, представља проблем због велике буке. Сматрамо да га треба измјестити јер му у Мељинама није мјесто – истиче он.

У Мјесној заједници, како информише Берић, планирају и реконструкцију више саобраћајница.

– Тренутно је у изради пројекат за реконструкцију дијела улице Народног фронта у Мељинама, од Цун Гу продавнице, једним краком од Липоваца и другим до Мркајића. То је захтјеван пројекат, гдје треба изградити два потпорна зида, па се надамо да ћемо у току ове године, а на задовољство мјештана који гравитирају том подручју завршити тај посао – наводи Берић.

У плану је и побољшање канализационе инфраструктуре у неколико насеља.

– Планирамо реализацију пројеката за дио улице од Остојића ка Кочановићима, такође, морамо изнаћи начин да поједине куће, које имају могућност, прикључе на канализациону мрежу – објашњава Берић.

У току је оплемењивање простора око кружног тока.

– Насипамо земљу, садимо јорговане, постављамо нове клупице и отворено теретану. Настављамо пројекат изградње дјечијег игралишта. Добили смо одобрење локалне управе за локацију, тако да ћемо то надам се до прољећа или љета завршити – најавио је Берић.

Један од циљева руководства мјесне заједнице је и комплетна реконструкција Дома културе након више деценија, којим вратили мјештанима културне и забавне садржаје.

2 COMMENTS

  1. A od Mrkajica navise ne treba put da se radi, cisto pitam, jer i gore zive mjestani Meljina, iako mozda nisu glasaci aktuelne vlasti… A da, u tome i jeste problem, izvinjavam se sto pitam…

  2. A đe i kako izmjestiziti kanalizacioni prečistač? – lako rečeno. Lokacija u zapećku meljimske vale sasvim je dobro promišljena, obzirom na najveći izliv otpadnih voda. Sad porušiti sve sa raskopavnjem opštinske kanalizacione mreže? Radi turizma – hotel u taj kantun? Treba se pomiriti s time: Meljine u svojoj uskoj vali urbanistički je saturirano, a razvoj oštine je u pravcu Rivijere i uzbrdo s osloncem na planiranu brzu saobraćajnicu. Doduše, ima prigovora na funkcionisanje prečistača, ali je to tehnički problem za sređivanje: Generalni projekt rekonstrukvije i EU-pare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here