МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА ОЈАЧАЛО КАПАЦИТЕТЕ БЕСПЛАТНЕ ЛИНИЈЕ 1717

Национална линија 1717, која је покренута на иницијативу Министарства здравља, како је и најављено, од сриједе, 5. јануара, биће кадровски појачана.

Грађани из Црне Горе могу на бесплатни број 1717 да комуницирају са медицинским особљем и једноставније и брже добију смјернице уколико им је неопходна љекарска помоћ или савјет. Такође, домови здравља повећаће обим рада локалних кол – центара, како би грађани имали додатну сигурност. 

Генерални директори у Министарству здравља, др Слађана Ћорић и Александар Секулић, одржали су данас састанак са директорима домова здравља и дефинисали додатне протоколе за бољу комуникацију и ефикаснији одговор у односу на повећан број грађана који долазе у домове здравља и КОВИД центре.

Упркос озбиљној епидемиолошкој ситуацију, здравствени систем може да одговори овим изазовима и све капацитете стави у службу грађана и пружи им адекватну и правовремену здравствену заштиту.

-Још једном апелујемо и позивамо грађане да празничне дане, као и све наредне, док се епидемиолошка ситуација не стабилизује, проведу у својим домовима, поштујући епидемиолошке мјере, како би сачували своје и здравље и животе цјелокупне популације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here