МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА: НЕ ФАЛИ НИ ЉЕКАРА НИ ТЕСТОВА

-Пораст броја заражених Омикрон сојем корона вируса у посљедње двије седмице за сада, скоро да се није одразио на потребу за болничким лијечењем у Црној Гори. Број хоспитализованих је тек у благом повећању и сада износи 212 пацијената у цијелој држави, а то су углавном превентивни пријеми пацијената са хроничним обољењима, који су хоспитализовани из предострожности, саопштено је из Министарства здравља.

 Како је наведено у саопштењу, помно прате и расположивост кадровских капацитета. Црна Гора има и редовне медицинске екипе, али и резервне тимове који, у сваком тренутку, могу да помогну колегама или да их замијене на радном мјесту. Подсјећају јавност да су захваљујући правовременој одлуци да реорганизују систем, љекари и медицинско особље из болница, у случају потребе, моментално могу да помогну колегама у домовима здравља.

-Наш здравствени систем за сада је један од ријетких у Европи, који нема хроничне проблеме ни недостатком љекара ни са недостатком тестова.

Позивамо грађане да буду стрпљиви, али и солидарни. Приоритет у овој ситуацији имају пацијенти, који су теже обољели и они су први за све дијагностичке процедуре. То првенствено укључује грађане, којима су нужна снимања плућа, наведено је из Министарства.

Још  једном апелују да се поштују мјере, без окупљања, уз ношење маске и држања одстојања. Захваљују старијим, који су и овога пута,како наводе, осим што су лидери међу имунизованима, још једном одржали час из одговорног понашања.

Позивају грађане да се одазову и приступе вакцинацији.

                                                                                   Министарство здравља

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here