МИНИСТАРКА ЗДРАВЉА: БРИНЕМО О ЗДРАВЉУ, НЕ О ПОЛИТИЦИ

Наставиљене су консултације министарке здравља др Јелена Боровинић Бојовић са челницима болница и домова здравља у Црној Гори у вези са актуелном здравственом ситуацијом у држави.

Како је саопштено из Министарства здравља, током сусрета у Институту за јавно здравље у Подгорици, др Боровинић Бојовић је нагласила да ће дјела говорити о свима.

– Зато је важно да останемо људи. Важно је да се ми бавимо својом професијом, да будемо љекари као што и јесмо и да бринемо о здрављу наших грађана, а никако о политици. Усредсредићемо се на своје радне активности, јер су то наш избор и наша мисија – казала је др Боровинић Бојовић.

Она је напоменула да персонално нико није важан, јер је битан само здравствени систем који је у најтежој и најзахтјевнијој години показао изванредне резултате – од тога да болнице нису затваране до рекордног повећања плата за која се до сада тврдило да су немогућа.

– Лично нико није важан. Важан је здравствени систем, то је на крају и разлог због којег сам се прихватила ове позиције. Мене занима јачање здравственог система Црне Горе. Резултате које смо постигли у прошлој години није персонално постигла министарка здравља, већ је то успјех тима који је са мном радио. Мој успјех је ваш успјех – јасна је она.

Она је истакла да је један од основних циљева било повећање плата које љекарима припада, а који се сада остварује.

– То није ништа што вама до сада није припадало. То је био мој основни циљ и задатак. Сматрам да овдје не треба да буде крај и да треба сви заједнички да допринесемо да јавни здравствени систем Црне Горе врати кредибилитет који му је некада припадао  – закључила је министарка здравља.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here