Милошу Богдановићу прво мјесто на међународном литерарном конкурсу

Ученик седмог разреда ОШ „Илија Кишић“, Милош Богдановић, освојио је прву награду на Међународном литерарном конкурсу „Бескрајно плаво коло“ који организује Српска књижевна задруга у сарадњи са Српском гимназијом „Никола Тесла“ из Будимпеште и Земунском гимназијом. Милошева менторка је професорица Рајана Врбњак.

Ученици основних школа из Србије и земаља окружења писали су „Породици и породичним вриједностима, а средњошколци на тему „Породица и савремени свијет“. Циљ конкурса је био повратак култу књиге и његовање темељних, идентитетских вриједности националне културе.

Милош је писао о снази и јачини саме ријечи породица те да је управо то „мало сигурно гнијездо мјесто гдје живот почиње, а љубав се никада не завршава“. На себи својствен начин истакао је све вриједности основне јединице друштва и колико у одрастању и животу сваког човјека значи подршка и љубав коју добије у својој породици, мјесту гдје се науче основни постулати који човјека чине човјеком.

Фото: Милош Богдановић, ученик ОШ „Илија Кишић“, архива РТХН

Његов дар за писањем и помно величање вриједности које би сваки појединац требао да његује, препознао је жири у којем су били Валентина Вукмировић Стефановић, Марија Јефтимијевић Михајловић и Душко Бабић и без размишљања му додијелио прво мјесто, а свечано уручење награда биће организовано у Београду.

Ово је само још једна у низу награда малог литерате из зеленичке школе, редовног учесника културних програма у Херцег Новом, општинског побједника у рецитовању који ће своју школу и град представљати на државном такмичењу на јесен у Беранама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here