Миљанић демантује Рајакове наводе: За преминуле раднике потписе дали чланови породице

На наводе предсједника НВО „Бивши радници Вектра Боке“, Ђорђа Рајака реаговао је некадашњи предсједник Синдикалне организације тог предузећа, Војин Миљанић. Тврди да све што је Рајак рекао на јучерашњем скупу испред хотела „Игало“, неистина.

-Као и сваки пут до сада када се Рајак обраћао јавности било путем писаних или електронских  медија, увијек је говорио неистину. На скупу је спомињао фалсификоване потписе сагласности, тј. да је међу потписницима и преминули оснивач НВО. На кога је мислио не знам али знам да су за преминуле бивше раднике потписе дали чланови њихове породице. Сви они су дали и број личне карте, рекао је Миљанић.

Коментарисао је и Рајакову изјаву да су отпремнине извјесне.

-Ми немамо ништа против отпремнина и нека се он бори за отпремнине. Рајак ту причу прича ево пет година, поручује радницима да ће бити за 15 дана, мјесец, сигурно добијамо отпремнине, стрпите се, и тако пет година. Неистина је и да сам ја са менаџментом потписао да се одричемо отпремнина, (у чије ја име могу то потписати, када немам овлаштење).  Све што је до сада говорио све је тотална неистина  и нека пусти нас да се ми продајом хотел „Игала“ наплатимо (пресуђена новчана средства и доприносе) а он нека се бори за отпремнине.

Миљанић наводи и да су Рајакова потраживања око 2000 еура и да би требало да му се уплате 15 година стажа, па се пита зашто стопира продају од које би се наплатили радници и други повјериоци.

-Ја сам по струци туристички радник тј. рецепционер и радим све по савјету наших правних заступника, а он је угоститељски радник тј. конобар и изгледа слуша оне који му плате више, закључио је Миљанић у реаговању.

Он каже да евентуално увођење стечаја у Вектра Боку неће бити повољно за бивше и садашње раднике као ни за остале повјериоце јер су потраживања ЦКБ достигла износ од преко 50 милиона са каматама.

Радницима се још дугује на основу Плана реорганизације нешто преко 100 000 еура. Једна група од 30 радника није још увијек наплатила дио треће рате а остао је неисплаћен и дио четврте рате. Миљанић наводи и да „Вектра Бока“ дугује 25 плата садашњим запосленима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here