Милица Радуловић ниже литерарне награде

На традиционалном конкурсу Дечјег савеза града Врања ,,Христос воскресе, радост донесе„, ученица VIII a ОШ „Илија Кишић“, Милица Радуловић, освојила је трећу награду.

Милица, једна од најактивнијих у групи ,,Почетак“,  наставила је да ниже литерарне успјехе и представља своју школу, град и државу на најљепши начин, истиче њена менторка Тамара Комар.

-Миличин награђени рад креће се у два колосјека, има два нивоа које она повезује и преплиће – један је лични, односно породичини у коме доминира њена бака, а други општи и колективни у коме је централна фигура Христ.

У тишини праскозорја и неуобичајеној свјежини јутра касног априла, дјевојчица чека да чује црквена звона што најављују хришћански празник над  празницима, погледом прелазећи преко отмено и брижљиво постављене трпезе у чијем је центру ручно плетена корпица испуњена травом из које поносно вире сјајна, шарена јаја – симбол Ускрса…

Тиха, дубока радост без еуфорије осјећа се у овом раду од почетка до краја и он заиста у потпуности оправдава налов ,,Христос воскресе, радост донесе“, закључује Комар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here