Милић најбољи стријелац на турниру “Томо Удовичић”

Јубиларно, 10. издање међународног ватерполо турнира „Томо Удовичић” одиграно је у Дубровнику од 19. до 24. априла у спомен на тренера млађих генерација дубровачког „Југа“, који је организатор турнира.

Ове године се играло у узрасним категоријама до 12, 14 и 15 година, а окупило се 850 дјеце из чак 52 екипе из 12 држава. У Дубровник су стигле екипе из Шпаније, Француске, Монака, Њемачке, Мађарске, Грчке, Румуније, Србије, Црне Горе, Ирске, Италије и Хрватске.

Побједник у конкуренцији млађих пионира (играчи рођени 2010.) је екипа “Шапца” која је у финалу побједила “Јадран” (Сплит) 10:3. Треће мјесто је припало “Будви” која је побједила “Барселону” 11:6. Будвани су у групи побједили “Шабац” 7:3, али су се дјеца у завршници поразбољевала. Пето мјесто је припало “Јадрану” (ХН) који је у последњој утакмици побједио 8:3 “КПК” (Корчула). У овој конкуренцији Димитрије Милић из “Јадрана” (ХН) са 22 гола био најбољи стријелац, други стријелац је Матија Франета који је најбољи играч турнира у овој конкуренцији. Матија Франета је син Данијеле Ђикановић, бивше пливачице “Јадрана”.

Пионири (играчи рођени 2008. године) “Шабац” (Загреб) у финалу су побједили “Медвешчак” 10:6. У овој групи трећи је био римски “Лацио”, који је побједио домаћи “Југ” 10:6, а “Јадран” (ХН) је био десети, изгубивши последњу утакмицу 9:3 од подгоричке “Будућности”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here