МИЛАТОВИЋ: ЦРНА ГОРА НЕ СМИЈЕ ИЗГУБИТИ ТУРИСТИЧКУ СЕЗОНУ КАО ПРЕТХОДНЕ ГОДИНЕ

Црна Гора нема право да ове године изгуби сезону као претходне и Министарство економског развоја улаже велике напоре да се створе што бољи предуслови и помогне туристичким посленицима, казао је министар Јаков Милатовић након прве сједнице Координационог тијела за припрему и праћење туристичке сезоне. Сједници је присуствовао и предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

Министарство економског развоја и Влада ЦГ, обезбједили су за сада више пакета помоћи за туристичку привреду, али да би се створили услови за безбједан долазак и боравак туриста у Црној Гори, пресудно је било смиривање епидемиолошке ситуације, вакцинација и доношење здравствених протокола, казао је Милатовић.

-Дошло је до стабилизације епидемиолошке ситуације. Тренутно је у Црној Гори око 1000 активних случајева и тај тренд је и даље опадајући, што је пуно боље него прије пар мјесеци и пуно боље у односу на наше главне туристичке конкуренте. То је важно када гости бирају гдје ће да путују. Здравствени протоколи које смо са Министарством здравља и ИЈЗ донијели у претходном периоду су одлично одјекнули у оквиру туристичке привреде и добар су сигнал да је Црна Гора ове године и сигурна и одговорна дестинација. “, рекао је он.

Додао је и да Црна Гора добро стоји и када је у питању вакцинација јер је 25 процената одрасле популације вакцинисано.

Он је казао да је потребна што боља координација државних управа и локалне самоуправе у циљу да се реализује што боља туристичка сезона.

Милатовић је рекао да су најаве за ову годину, када је у питању авиодоступност, веома добре.

„Пар компанија ће ове године по први пут летјети за Црну Гору, нпр. авиокомпаније из Израела, Казахстана, Швајцарске… Црна Гора ће ове године по први пут бити директно спојена са четири лета са Казахстаном и на тај начин ћемо бити спојени са широм области централне Азије“, казао је Милатовић.

Када је у питању долазак туриста и улазак странаца у Црну Гору, подаци које добијају од Управе полиције су, каже, охрабрујући.

„Број странаца који је у току протекле седмице ушао у Црну Гору је на око 70 % у односу на исти период 2019. године“, рекао је министар.

Закључио је да сви као заједница треба да се ујединимо и учинимо све да ова туристичка сезона буде што боља.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here