МИЋУНОВИЋ: СМАЊИТИ ПРИТИСАК НА УГОСТИТЕЉЕ

Ближе се новогодишњи и божићни празници али и 2022. годину већина дочекује са пуно неизвјесности. Корона и епидемиолошке мјере и даље отежавају живот грађана, али и рад привредницима, посебно хотелијерима и угоститељима.

Током зимског периода херцегновски угоститељи имају мање посла. Тренутно им на руку не иду ни  појачане инспекцијске контроле ковид потврда које су обавезне за госте и за запослене.

Како прича за РТХН директор маркетинга компаније Лајтхаус Јован Мићуновић, контрола пропусница није умногоме утицала на пословање ове компаније.

– Велики дио људи посједује пропуснице, међутим, збуњујуће је што је присутан константан притисак на угоститељске објекте. Вољели би смо да су се све те мјере, које се уводе, за опште добро и да штите све нас и да што прије изађемо из пандемије – наводи он.   

Поред редовне организације посла, Мићуновић каже да је угоститељима припала и незахвалана улога контролора гостију.

– Обим посла је доста смањен и доста се импровизује, незгодо је у двије смјене имати особе задужене само за контролу. У свакој смјени одрeдимо, али није могуће да тај увијек буде присутан и одреагује. Незгодне су и те ситуације када некога морате вратити јер нема ковид потврду, да бе би ризиковали казну – казао је он.

Мићуновић истиче да у објектима ове компаније примјењују све прописе колико је то могуће, али апелује на надлежне да смање притисак на угоститеље, јер, како је казао, нису они кривци за пандемију.

Неизвјесна је и организација прославе Нове године, јер уколико Министарство здравља не промијени актуелне мјере које подразумјевају ковид потврду и обезбјеђених  4 квадрата простора за једног госта. Питање је и колико ће уготитељима и хотелијерима уопште бити исплативо да раде током празника.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here