Меморијални шаховски турнир “Ђорђе Kоњевић”

У оквиру спортског програма 54. Празника мимозе, у хотелу “Play” данас се одржава 9. Меморијални турнир “Ђорђе Kоњевић”, који је окупио 70 шахиста из Црне Горе и региона .

Традиционалну спортску манифестацију отворио је предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић, који је честитао управи Шаховског клуба Херцег Нови 1949, на великом труду и доприносу да новски шахисти буду препознати не само у Црној Гори, већ и у региону.

-Захваљујући вашем труду и прегнућу, овај шаховски турнир је постао саставни дио Празника мимозе и један од најзначајнијих спортских догађаја. Вјерујем да ћете у наредним годинама успјети да га подигнете на још виши ниво, а Општина ће бити ту да подржи ваша настојања, поручио је Отовић.

Он је овом приликом честитао тројици чланова клуба на признањима Секретаријата за друштвене ђелатности и међународну сарадњу и Секције спортских новинара Херцег Новог, у оквиру избора спортисте општине за 2022. годину: Михаилу Пушари (један од најперспективнијих спортиста до 18 година), велемајстору Драгиши Благојевићу (за запажене резултате у 2022. год) и Машану Бубањи (за активно играње шаха-више од 50 година).

Према ријечима предсједника клуба, Стевана Лепетића, меморијални турнир „Ђорђе Kоњевић“ је са својих девет издања ушао у срж Празника мимозе и Херцег Новог, а посебну захвалност упутио је предсједнику Општине, Стевану Kатићу, предсједнику локалног парламента, Ивану Отовићу, као и спонзорима – за подршку и несебичну дугогодишњу помоћ у раду клуба.

-Овај клуб је успио да у прошлогодишњој Премијер лиги Црне Горе оствари велики резултат и заузме 4. мјесто. Ове године су нам апетити још већи, тим прије што ће се Премијер лига ове године одржати у Херцег Новом. Покушаћемо да нападнемо титулу, чије би освајање представљало највећи успјех у вишедеценијској историји клуба, најавио је Лепетић и захвалио Шаховском савезу Црне Горе на помоћи у организацији турнира.

Свечаном отварању турнира присуствовала је Јулија Kоњевић, супруга шахисте чије име овај традиционални турнир носи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here