Маштовита дјечија радионица – украшавање ускршњих јаја

У сусрет Ускрсу, којег сутра прослављају католички вјерници, на Тргу Николе Ђурковића организован је празнично – забавни и гастро програм за најмлађе, коју је приредила Туристичка организација Херцег Нови.

Уз едукативне и интересантне радионице за дјецу, на тему шарања јаја, малишани су уживали и у дружењу са маскотом зеца.

Ана Дабовић и маскота Теодора Шпањевић

 – Туристичка организација Херцег Нови се и ове, као и претходних година, труди да обиљежи на овај начин, предстојеће празнике и дјеци омогући лијепо дружење. Припремили смо радионице за најмлађе који су се у великом броју окупили са родитељима на тргу. Измамили смо их вани, на овако лијепом дану. Постављена су четири пункта гдје малишани користе разне технике да осликавају ускршње мотиве. Такође је, ТО  ангажовала и Удружење жена из Ђеновића, које су служиле приганице и шарале ускршња јаја. Сви присутни су одушевљени и задовољни, посебно маме и тате,  казала је за РТХН Ана Дабовић из Туристичке организације Херцег Нови.

Чланице Удружења жена „Мале Сирене“ из Ђеновића су током двочасовног програма припремале и служиле приганице, и дијелили су ускршња јаја.

Жаклина Милановић Ђурић

Жаклина Милановић Ђурић из НВО „Мале Сирене“ каже да традиционално приганице прже на живој ватри.

– Успут смо и офарбали јаја и послуживали све кокицама. Приганица и куваних јаја било је за све и за дјецу и госте на тргу. Било је и страних гостију, који су се одушевили овом манифестацијом и послужењем, навела је она.

Реприза креативног окупљања малишана на тргу ће бити организована поново на православни Васкрс.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here