Малишани из вртића у Бијелој на манифестацији „Пјесмом до звијезда“

ФОТО: ЈПУ Наша радост

Дјеца из вртића „Наша радост“ из Бијеле учествовала су на манифестацији „Пјесмом до звијезда“ у Бару. Са малишанима из читаве Црне Горе прославили су Свјетски дан дјетета, Дан Општине Бар и Дан вртића „Светионик“.

Група старијих полазника вртића из Бијеле представила се плесним кореографијама из пројекта „Растимо уз плес“. Извели су осам тачака, а плесали су и заједно са малишанима из вртића из свих градова Црне Горе са сјевера, југа и из централних дјелова земље, каже Сања Цвјетковић, главни васпитач Вртића „Наша Радост“.

Она је навела да су вјежбали кореографије након редовних активности, да је било напорно али су дјеца то јако брзо савладала, лијепо прихватила а у Бару је било лијепо, радосно и  свечано.

Ово је други пут да дјеца из херцегновских вртића учествују на музичко-плесним програмима у Бару. Прошле године на манифестацији „Пјесмом до звијезда“ учествовала је плесна група из васпитне јединице  Игало, а за наредну  годину ће се припремити нова група из још једног од новских вртића.

Учешће на овој манифестацији је наставак сарадње са вртићем „Светионик“ из Бара. Најмлађи Барани били су гости ЈПУ „Наша радост“ прошле године, када су у Херцег Новом учествовали у програму  „Тротинетијаде“.

Цвјетковић је потврдила да се предшколци припремају за пројекат „Растимо уз плес“  који  ће бити одржан у мају наредне године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here