Малишани из ЈПУ „Наша радост“ ће скалама освајати знања

“Скалама до знања” нови је пројекат који припремају у ЈПУ “Наша радост”, чији је циљ да, кроз заједнички рад са родитељима и васпитачима, изграде темељ за формално образовање у школи.

Наши малишани треба сигурним корацима да крче пут ка бољој будућности, а вртићи су ту да им, као снажна карика васпитно-образовног система, то и омогуће. Зато се труде да увијек буду иновативни и осмисле бројне игре путем којих ће стићи до знања, што је и циљ овог пројекта “Скалама до знања”

Директорица ЈПУ “Наша Радост” Тамара Живановић објаснила је за РТХН како је замишљено ово постепено савладавање знања за најмлађе.

-То је пројекат који смо ми изњедрили као једна васпитно-образовна установа. Ради се о пројекту у којем ће се дјеца, заједно са васпитачима и родитељима, између себе такмичити у знању. У првом полугодишту они ће са својим васпитачима, али и са родитељима код куће, радити на усвајању различитих сазнања из свих области развоја дјеце.

У другом полугодишту ће се одржавати такмичење између група које ће бити формиране на задовољство родитеља, дјеце, али и васпитача.

-Овога пута императив стављамо на знање, јер заиста сматрамо да као васпитно – образовна установа, поред здравих стилова живота и спорта, који су увијек у првом плану, требамо ставити акценат и на знање, како би заиста били тај темељ на којем ће дјеца касније радити у свом формалном образовању у школи.

Стручна служба припрема пројекат “Скалама до знања”, а Живановић сматра да ће сви бити задовољни и ове године још више уживати у раду са дјецом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here