Мала фешта од наранче отвара циклус стађунских манифестација

Мала фешта од наранче – стађунска фешти коју организује Удружење Руке, биће одржана 4. фебруара у центру Херцег Новог.

Први пут манифестација је  одржана у фебруару 2015, а ове године очекују преко педесет излагача на Изложби рукотворина и домаћих производа.

– Креативни људи из Херцег Новог и других градова Црне Горе, неријетко и из градова региона прихватају да на позив Удружења Руке. Уз изложбу планиран је наставак веома успјешне акције у коју су укључени ресторани, кетеринзи, појединци и организације Донаторска продаја торти. Лани је сакупљено 1 277 еура  и уплаћено Болници Мељине, за Породилиште. На овој фешти донације прикупљају за Нову шансу у Новом, организацију која се бави стварањем могућности за рад особа са инвалидитетом укључујући у своје активности и породице ОСИ. У Новој шанси имају план да у овој години, након периода када су им активности биле успорене због пандемије, унаприједе активно дјеловање у заједници и опреме свој објекат за ту сврху.

Тема за торте је наравно наранча – плод који нас инспирише и лијечи од новембра до фебруара.

У акцији ће нам се, према добром искуству из претходне године, придружити средњошколци са професорима да помогну око продаје торти, а у паковању и дегустацији користимо еколошку амбалажу, остајући на линији на крају које је циљ да будемо Zero Waste организација у цијелом низу Стађунских фешти. Позивамо љубитеље старих добрих укуса, дакле традиционалних рецептура, али и савремених посластичарских креација и често божанствених декорација којима се дивимо као умјетничким дјелима, али их ипак на крају поједемо, како и ваља. Донатори су не само они који торте праве него и они који на дан феште дођу да откупе парче или два за тај дан или више за цијели викенд, породицу или предузеће.

Осма Мала фешта од наранче ће се одржати 4. фебруара од 10 до 16 сати , а  наступиће и мажорет клуб “Лили”. Ако буде најављено лоше вријеме помјерамо догађај за седам дана, за суботу 11. фебруар, још увијек прије главне новске феште – Празника мимозе, поручују из Удружења Руке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here