ЛУКА ДОШАО НА СВИЈЕТ У ТАКСИ ВОЗИЛУ

Наизглед сасвим обична такси вожња, завршила се на чудесан начин, те ноћи, нешто иза један сат послије поноћи. У такси возилу „Море“ бр 26, дошао је на свијет наш мали суграђанин, Лука Радуновић. Нико те вечери, 29. октобра, па чак ни мама Драгана, а да не причамо о Стефану, возачу таксија, није слутио да ће се све тако брзо одвијати и да ће се порођај догодити у возилу.

Као и те вечери, када се све ужурбано одвијало, на граници адреналинског шока, тако и данас уз осмјех, Стефан је истим возилом дошао по породиљу и њену породицу, да их изведе из породилишта. Није изостао ни поклон компаније такси Море, јер треба славити нови живот!

Стефан Ђурановић, возач таксија „Море“, искрено нам прича како је те вечери добио налог за вожњу као и сваки други, али ће вожњу памтити до краја живота.

 -Дошао сам на адресу. Жена је имала контракције. Сједиште сам помјерио напријед да може да има више простора позади. Госпођа је сјела у ауто и кренули смо ка породилишту. Стигли смо и испред болнице, она ми је објаснила на који улаз требам поћи.  Обавјестио сам запослене у породилишту да дођу по њу и вратио се у ауто, а госпођа ми је тада рекла „ја се овдје порађам“. Ја сам се зауставио, почео да свирам и изашао из аута. Док сам ја отворио њена врата, она се породила. Ја сам био шокиран, али сам остао миран. Медицинска сестра је са бабицом дошла у прави час и све је прошло у реду. Доктор је одмах реаговао и све је било одлично, прича Стефан.

Уз сузе радоснице, мајка Драгана Радуновић, која има већ сина и кћерку, прича да није очекивала да Лука дође на свијет у тако необичним условима и околностима.

-И помислила сам да би се то могло десити када сам позвала такси, јер је то већ било стање пред порођај, али сам се надала да ћу макар ући у породилиште. Ипак, успјела сам доћи само пред породилиште. Све је добро прошло, и беба и ја смо добро и здраво. Те вечери је и мој љекар био дежуран. Све се одиграло филмски, открива мама Драгана.

Живот је чудесан, баш као и догађај који се десио њиховој породици, прича за РТХН отац Ратко Радуновић.

-Било је касно, иза поноћи. Супруга је инсистирала да неко од породице буде са њом, а опет неко је морао остати и са двоје дјеце кући. Позвали смо такси и он је дошао брзо. Послије пола сата од одласка таксијем, она се јавила и казала да се породила у таксију. Чудесан догађај. Стефана који је возио такси, лијепо сам замолио да је одведе до породилишта, да треба да се породи, али нисам му заиста рекао да ће то бити у његовом возилу. Све се добро одиграло, уз Божију помоћ. Необично је, сви смо срећни, казао је тата Ратко.

Лука је одмах побрао симпатије у породилишту, па је данас испраћен као права звијезда. Међу њима била је и бабица Слађана Аџић, која је присуствовала несвакидашњем порођају.

-Ратко, Драганин супруг,  је позвао око 1:10 да стиже његова супруга, да је у боловима и да се спремимо за порођај. Међутим, када је такси стигао, нас је на улазу дочекала породиља и беба је већ била рођена. Указали смо им прву помоћ, одвојили бебу од маме, пререзали пупчану врпцу, а затим их одвели у породилиште гдје им је указана и стручна помоћ. Беба је на рођењу добила оцјену 10, што је највиша оцјена. Лука је тежак 3 500 грама и дуг 51 цантиметар, казала нам је бабица Слађана, још увијек под утиском лијепог догађаја.

Срећу није крио ни тетак, Предраг Тановић, на чији се рођендан родио Лука.

-Порођај се очекивао, а ја сам се потајно надао да ће то бити на 29. октобар, датум када сам и ја рођен.  Поносан сам на Луку, заједно ћемо славити рођендане, казао је Предраг.

Живот плете лијепе и чудесне приче. Лука, добро нам дошао!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here