Љето 2023: Сервисне информације

У јужним и централним предјелима претежно сунчано, понегдје уз слабу до умјерену облачност у другом дијелу дана. На сјеверу мало до умјерено облачно са сунчаним интервалима, ујутру по котлинама магла. У поподневним сатима, појачан развој облака, локалано ће у континенталним предјелима условити ређу појаву пљуска са грмљавином. Вјетар слаб до умјерен, сјеверних смјерова, мјестимично и појачан. Јутарња температура ваздуха до 26, највиша дневна до 37 степени.

Температура мора 27 степени.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежи у понедељак, 21. августа, без напајања електричне енергије од 8:00 до 13:00 часова, биће потрошачи према Њивицама и дио око Цркве Светог Преображења у Игалу, саопштено је из Црногорског електродистрибутивног система.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ

На херцегновску Аутобуску станицу стигао је аутобус Eуропетрол из Бијељине, Центротранс из Сарајева, Банбус из Сремске Митровице, Гага из Чачка, Феникс из Новог Сада и остале очекују према сезонском реду вожње. Са Аутобуске станице  за Београд је отишао Озлем, преко Рашке и Краљева, у 8:10  вози Ројал за Сплит преко Дуборника,  у 8:35 Центротранс вози за Сарајево преко Требиња и Мостара, у 9:30 двије линије за Дубровник возе Блуе Лајн и Божур, па у 11:10 „Јадран експрес“Котор полази ка Дубровнику, у 12:10 „Југопревоз“ Гацко за Требиње и остали превозиници возе према устаљеном распореду и сезонском реду вожње.

Телефон за информације 321 225.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са Тиватског аеродрома данас је планирано осам  летова ка Београду у 7:00, 8:10, 8:40,11:40, 14:20, 15:20, 16:50 и18:40, те летови ка Чисинау, Дизелдорфу, Франкфурту, Инстабулу, Кувајту, Љубљани, Лондону, Манчестеру, Паризу, Прагу, по два лета за Ригу и Тел Авив, Вилнус,  Штутгарт. Планирани летови са Подгоричког аеродрома – ка Бечу у 7:00 часова и још два лета током дана, четири лета ка Београду, два према Варшави, три према Истанбулу, Барселони, Сабиха Гокен, Астани, Цириху, Катовицама, Кракову и Манчестеру у 21:10.

Како су навели из Аеродрома Црне Горе, због појачаног обима авиосаобраћаја, али и ограничене инфраструктуре и захтјевне процедуре,  неопходно је да путници на вријеме буду на терминалу.

AМС ЦГ

Повољне временске прилике погодују да се саобраћај одвија несметано.Савјетују опрезну вожњу прилагођена тренутним временским и саобраћајним условима. Саобраћај умјереног интезитета, током дана се очекује појачана фреквенција возила.

ЗАБРАЊУЈЕ СЕ саобраћај теретних моторних возила чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 (седам зарез пет)тона у периоду  до 15.09.2023.године сваким даном на сљедећим дјеловима магистралних и регионалних путева:

М-1 ( ГП Дебели Бријег-Херцег Нови-Kотор-Тиват (Kртолска раскрсница)-Будва-Бар-Улцињ-ГП Сукобин,

М-2 Подгорица-Сотонићи-Петровац,

М-10 Подгорица-Цетиње-Будва, у времену од 17.00 до 22.00 часа.

На регионалним путевима:

Р-1 Kотор-Тројица (раскрсница са М-1), општина Kотор до мјеста Kрстац (раскрсница са Р25) општина Цетиње,

Забрањује се саобраћај аутобуса категорије М2 и М3 (лаки и тешки аутобуси и тзв.комби возила) у периоду до 15.09.2023.године, сваким даном у времену од 00.00 до 24.00 часа на дионицама регионалних путева:

Р-1 од мјеста Kрстац (раскрсница са Р-25),општина Цетиње до мјеста Тројица-Kотор (раскрсница са М-1) општина Kотор, из смјера Његуша у смјеру Kотора.

Забрана се не односи се на возила са правом првенства пролаза, возила за одржавање путева и птт инсталација, возила за помоћ на путу, специјална возила за превоз животиња, бетона, асфалтне масе и хладњаче које превозе лако кварљиву робу,возила која врше транспорт воде,  као ни на возила за превоз опасних материја на дијелу маг.пута М-1, од ГП Дебели Бријег преко Херцег Новог и Kаменара до кружног тока у мјесту Липци.

На ауто путу  без измјена у режиму саобраћаја. Апелују на возаче да возе опрезно у складу са ограничењима брзине и уз држање прописаног растојања између возила.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here