Љето 2022: сервисне информације

У раним јутарњим или пријеподневним сатима престанак падавина и постепено разведравање. Током дана, претежно сунчано, само понегдје у сјеверним предјелима послијеподне може бити још увијек мале или умјерене облачности. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера, у јутарњим и пријеподневним сатима понегдје појачан, сјеверних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 25 степени.

Ауто мото савез
Саобраћа се по мјестимично мокрим коловозима и уз смањену видљивост по котлинама и дуж ријечних токова. Дуж клисура и усјека учестали су наиласци на ситније одроне, а на путевима на којима се изводе радови обавезно је поштовање постављане сигнализације. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 16 саобраћајних незгода у којима је шест особа задобило лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је данас планирано 20 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи “Аir Serbia” је у 8:25, преостали су у 15:20 и у 22:00 сата, а “Аir Montenegro” су у 8:30 и у 19:30. Три лета су за Истанбул, по два су за Беч и Лондон а остали су за Тел Авив, Берлин, Атину, Франкфурт, Варшаву, Цирих, Барселону и Брисел. Из Тивта је планирано 15 летова, а пет је за Београд; “Аir Montenegro” у 8:00 и у 16:30, а “Аir Serbia” у 11:50, 15:20 и у 18:40. Преостали летови су за Виљнус, Дизелдорф, Париз, Тел Авив, Манчестер, Истанбул, Лондон, Штудгарт, Ригу и Франкфурт.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни сат и 35 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 9:00 сати. Поласци из Бара за Београд су у 9:00 и у 19:00 сати, а мјеста има довољно у оба разреда. Локални возови саобраћају редовно, а дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

Аутобуски саобраћај
Нема гужве у аутобуском саобраћају, који се одвија редовно. Јутрос су у наш град први стигли “Оzlem tours” из Лесковца, “Лазаро” из Бања Луке, “Руле турс” из Скопља”, “Viena tour” из Модриче и “Ласта” и “Банбус” из Београда. У 7:00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8:10 је полазак за Дубровник и Сплит, у 8:35 за Мостар и Сарајево, у 9:30 и у 11:10 за Дубровник, а у 12:10 за Требиње. Следеће очекују доласке из Куманова, Београда и Новог Сада.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here