Љето 2022: Сервисне информације

У јужним и централним предјелима мало до умјерено облачно уз дуже сунчане интервале, понегдје постоји могућност за кишу или пљусак са грмљавином, првенствено у јутарњим и пријеподневним сатима. На сјеверу промјењиво облачно, мјестимично са кишом или изолованим пљуском, у другом дијелу дана разведравање. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 18 до 31 степен.

Ауто мото савез Црне Горе
Саобраћај се одвија по претежно сувим коловозима, а видљивост је углавном добра. Учеснике у саобраћају очекује умјерена , током дана појачана фреквенција возила. Возачима се савјетује опрезна вожњу и поштовање правила саобраћаја, као и избјегавање путовања у најтоплијем дијелу дана. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 16 саобраћајних незгода у којима је осам особа задобиле лаке повреде.

Авио саобраћај
Из Тивта је планирано 19 летова, а осам је за Београд; “Аir Montenegro” су у 8:00 и у 14:00 сати, а компаније “Аir Serbia” у 8:15, 8:50, 11:50, 14:30, 15:20 и у 18:40. Остали летови су за Виљнус, Дизелдорф, Париз, Тел Авив, Бања Луку, Манчестер, Лондон, Љубљану, Франкфурт и Штутгарт. Из Подгорице је планирано 20 летова, а пет их је за Београд; “Аir Montenegro” у 8:15 и у 17:00 сати, а компаније “Аir Serbia” у 8:25, 15:20 и у 22:00 сата. По два лета су за Беч, Истанбул и Лондон, а остали су за Тел Авив, Берлин, Франкфурт, Атину, Нурсултан, Варшаву, Цирих, Барселону и Брисел.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни сат и по, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 9:00 сати. Поласци из Бара за Београд су у 9:00 и у 19:00 сати, цијена карте у првом разреду је 31,80, а у другом 21 еуро. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

Аутобуски саобраћај
Јутрос су у наш град стигли први стигли ”Божур” из Београда и са Пала, “Монтенегро путник” из Сремске Митровице, “Гага” из Чачка, “Еуропетрол” из Бијељине, “Ласта” из Београда и “Феникс” из Новог Сада. У 7:00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8:10 ће “Royal travel” за Дубровник и Сплит, у 8:35 “Центротранс” за Сарајево, у 9:30 “Чазма” и “Blue line” за Дубровник, а у 12:10 “Југопревоз” за Требиње. Следеће очекују доласке из Крагујевца, Јагодине, Крушевца, Куманова, Модриче, Бијељине, Новог Сада, Панчева, Београда, Обреновца, Ниша и осталих градова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here