Љето 2022: Сервисне информације

У јужним предјелима промјенљиво облачно са дужим сунчаним интервалима. У континенталним областима мјестимично се очекује киша или пљусак са грмљавином, на сјеверу могуће већ пријеподне. Вјетар слаб до умјерен промјенљивог смјера, у сјеверним предјелима појачан, западни и сјеверозападни. Највиша дневна температура ваздуха 25 до 36 степени. Температура мора 26 степени.

ЦЕДИС

Без струје ће од 8:00 до 11:00 сати бити дио Кумбора, од хотела Ксанаду (Xanadu) до хотела Кумбор.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски превоз функционише према утврђеном реду вожње и без кашњења, а стигли су аутобуси превозника Божур из Београда, Скопља и са Пала, Бочац из Бања Луке, Лалатовић из Модриче, Канис из Лесковца и Феникс из Новог Сада. У наставку пријеподнева се очекују доласци из Београда, Суботице, Новог Сада, Чачка, Јагодине, Бијељине.

По реду вожње, Озлем је ка Београду кренуо у 7:00, у 8:10 ка Сплиту полази Ројал, ка Дубровнику су предвиђена два поласка у 9:30, Блу лајна и Божура, у 11:10 Јадран експреса, а ка Требињу Југопревоз Гацко креће у 12:10 сати.

Мјеста углавном има, а за детаљније информације доступни су бројеви телефона 031 321 225 и 069 017 100.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома данас ће полетјети 11 авиона, пет ка Београду, два ка Истанбулу, те по један ка Паризу, Лондону, Тел Авиву и Вилнусу. Са подгоричког су планирана 22 лета, ка Београду, Варшави, Берлину, Барселони, Фракфурту…

Детаљније информације доступне су путем кол центра 19880.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Међународни жељезнички саобраћај функционише по љетњем реду вожње. Возови ће на релацији Бар – Београд – Бар током сезоне отпочињати, односно завршавати вожњу у станици Земун.

Дневни међународни воз из станице Бар полази у 9:00, ноћни у 19:00 сати, ка Бару из Земуна у 19:58, а из станице Београд Центар у 20:20 часова.

Цијена карте за други разред у једном смјеру износи 21 еуро, уз обавезну резервацију сједишта од 3 еура.

АМСЦГ

Временски услови за обављање саобраћаја су повољни. Дуж клисура и усјека скрећемо пажњу на ситније одроне. Савјетујемо опрезну вожњу и избјегавање путовања у најтоплијем дијелу дана. Интензитет саобраћаја је умјерен.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 15 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобиле теже, а девет особа лакше повреде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here