ЉЕТО 2021: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

36

Претежно сунчано и топло. На сјеверу током јутра по котлинама краткотрајна магла, а послијеподне или крајем дана у већем дијелу земље умјерен развој облачности. Вјетар слаб до умјерен, промјенљивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 23 до 33 степена.

СТРУЈА

Из ЦЕДИС-а обавјештавају да ће данас од 8:00 до 15:00 сати, без струје бити: Поди, Турион, Пијесак, Топови, Јачеглав, Ребра и Црница.

КОВИД АМБУЛАНТА

Ковид амбуланта у Дому здравља ради од 8:00 до 12:00 и од 15:00 до 19:00 сати. За све информације грађани могу позвати број телефона, 031/343-111 лок. 110.

ВАКЦИНАЦИЈА

Вакцинација Фајзер вакцинама у ЈЗУ Дом здравља Херцег Нови обавља се у соби број 59 у термину од 8 до 12 сати.

Вакцине Синофарм и Астра зенека дају се у истој просторији од 12 до 15 часова. Вакцинацију спроводи тим на чијем је челу епидемиолог др Слађана Зградић.

Ревакцинација вакцином Синофарм се обавља на служби Опште медицине од 15 до 20 сати. У данима викенда могуће је обавити само ревакцинацију, наведено је у саопштењу.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Након увођења нових епидемиолошких правила о уласку у Црну Гору, престала су да саобраћају два превозника на линији Херцег Нови – Требиње који су реализовали поласке сваког дана у 12:10 и три пута седмично у 20:00. Од сутра превозници Божур и Бамбус саобраћају по зимском реду вожње ка Београду са поласком из нашег града у 16:00 сати. До 7:30 у наш град су стигли аутобуси из Лесковца, са Пала, из Скопља, Модриче и по два из Београда и Бања Луке, остале очекују у наставку пријеподнева. Мјеста има у свим правцима.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Први лет ка Кијеву реализован је уз десетак минута закашњења са тиватског аеродрома у 7:30, слиједи још 12 летова ка Београду, Кијеву, Харкову, Лилу, Запорожју и Одеси.

Са подгоричког аеродрома планирају летове ка Београду, Истанбулу, Бечу, Варшави, Дортмунду, а јутарњи летови реализовани су без кашњења.

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Међународни дневни воз неће саобраћати на релацији Топчидер – Бар– Топчидер од 20. септембра до 11. децембра, односно до краја важећег реда вожње. Међународни ноћни воз наставља да саобраћа у 19:00 сати из Бара и 21:10 из Београда, али од 1. октобра неће саобраћати до станице Топчидер већ до станице Београд центар због чега престаје могућност пружања услуге праћених аутомобила.

АМСЦГ

Саобраћа се по претежно сувим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могући су одрони. Савјетујемо спорију вожњу прилагођену условима на путу и поштовање правила саобраћаја.

На магистралном путу М-6 Пљевља-Ђурђевића Тара-Жабљак-Шавник, регионалном путу Р-18 Пљевља-Градац-Шула и регионалном путу Р-10 Ђурђевића Тара-Мојковац због асфалтерских радова у оквиру инвестиционог одржавања промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни од 07.00 до 19.00 сати. Предвиђено је да радови трају до 2. октобра.

Саобраћај је умјереног интензитета на путевима ван градских средина.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 16 саобраћајних  незгода  у којима су три особе задобиле теже, а четири лаке повреде.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

Возите полако и стрпљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here