ЛИЈЕКОВИ НА РЕЦЕПТ САМО У ПОЈЕДИНИМ АПОТЕКАМА ОД 1. ОКТОБРА

Foto: Ilustracija

Фонд за здравствено осигурање ограничио је могућност приватним апотекама да издају лијекове на рецепт, те ће грађани, од 1. октобра, то право моћи да остваре само у појединим апотекама. У уговореном односу са Фондом је за сада 189 приватних апотека, којима уговор истиче 30. септембра.

ФЗО је расписао нови јавни позив за закључивање уговора са приватним апотекама како би грађани и даље имали могућност да лијек на рецепт узимају и код приватника.

-Ради постизања боље конкурентности и равномјерне заступљености приватних апотека, а консултујући европске стандарде из ове области који прописују однос једна апотека на 6.000 становника, Фонд је омогућио право јављања на јавни позив приватним апотекама, основаним и организованим у складу са важећим законским и подзаконским прописима са могућношћу да понуђачи чији су оснивачи правна или физичка лица могу доставити понуду за највише двије апотеке за територију Подгорице, а за остале општине по једну апотеку, казали су из Фонда за здравствено осигурање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here