Лена Миладиновић прво појачање ШК Херцег Нови

Шаховски клуб Херцег Нови 1949 у следећој такмичарској сезони наступиће у Првој лиги за шахисткиње, у мају у Игалу. Како информишу из клуба, уговорено је и прво појачање, а ријеч је о интермајстору Лени Миладоновић из Београда.

Миладиновић (29) од шесте године активно игра и такмичи се на шаховским турнирима. Многострука је првакиња Београда и Србије, а представљала је своју земљу и на бројним европским и свјетским првенствима, на којима је такође освајала медаље. Већ са 12 година побједила је свјетску првакињу, Украјинку Ану Ушењину. Лиценцирани шаховски тренер званично постаје 2018. године, док је лиценцирани шаховски судија постала убрзо након тога.

Богато шаховско искуство из различитих димензија водило је оснивању њене компаније „Outpost“ која се тренутно бави раним развојем интернет шаховског софтвера.

Лена Миладиновић се више од двије деценије бави шахом. Најпре као лиценцирана играчица, потом као тренер и судија.

Живела је и радила дуго у Америци као шаховски играч, секундант и тренер. Једна од шаховских школа у којој је била гостујући тренер јесте њујоршка „Educational Light Chess School“. Миладиновић је сигурно особа која ће у новој 2023. години допринијети афирмацији не само женског шаха већ и мушке екипе. 

Уговор и са интернационалним мајстором Сандром Ђукић из Београда биће потписан у наредном данима. Управа клуба преговара и са велемајстором Лидијом Благојевић, супругом ВМ Драгише Благојевића из Подгорице, који је већ пар сезона члан херцегновског клуба.

Уз пар домаћих младих шахистиња из школе Вукомана Церовића, у ШК Херцег Нови очекују да ће имати прилично јак састав који би могао да се укључи у борбу за медаље.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here