Лена, Лана и Урош освојили награде на такмичењу у Новом Саду

Солисти Дјечијeг хора „Цвркутићи“ настављају да ниже успјехе. На Међународном музичком фестивалу дјечје пјесме „Шкољкице 2023″. у Новом Саду Лена Јакшић, Лана Вуксановић и Урош Саламадија у својим конкуренцијама освојили су награде.

Лана Вуксановић побједила је на Међународном музичком фестивалу дјечје пјесме „Шкољкице“ у категорији до 10 година, са нумером “Баш ме брига” у конкуренцији 29 такмичара из земаља бивше Југославије, Русије, Азербејџана, Шведске и Мађарске.

-Осјећам се супер, било је забавно. Највише ћу памтити другаре које сам упознала са фестивала, казала је Вуксановић.

Лена Јакшић

Лена Јакшић и Урош Саламадија освојили су треће мјесто у категорији до 10 до 12 година са пјесмама “Корпа” и “У памет се дајте”. Лена је и један о лауреата Фестивала Миња Субота на којем је недавно наступила са пјесмом “Стиже Божић Бата”.

– Нисам имала трему. Упознала сам много другара из разних држава. Награда ми није толико битна, важно је да сам се забавила, казала је Лена.

И за Уроша Саламадију битнијe од признања награда je учешће на фестивалу.

Урош Саламадија

-Мени је битно да сам учествовао, да сам се забавио и упознао јако пуно нових пријатеља из разних земаља, и надам се да ће тако бити и следеће године.

Менторка Лидија Ивановић је поносна на своје „Цвркутиће“, који Херцег Нови представљају на најбољи могући начин.

Лидија Ивановић

-То су сјајна дјеца, сјајни пјевачи. Категорија у којој су се такмичили Лена Јакшић и Урош Саламадија је била најбројнија, јер у том узрасту има највише пјевача. Драго ми је да су дјеца савладала сцену јер је у Новом Саду озбиљан начин наступа и пјева се уживо пред жиријем. Браво за дјецу, казала је Ивановић.

Хор „Цвркутићи“ сада се спрема за Нову годину и Празник мимозе. Како најављују 24. децембра имаће наступ у „Luštici bay“, а позвани су и да учествују у мјузиклу који се припрема поводом „Празника мимозe“

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here