Лажна дојава о бомби послата и вртићу „Наша радост“

Јутрос око 9 сати на адресу ЈПУ „Наша радост“ стигла је дојава о бомби након чега су евакуисана дјеца из свих објеката ове предшколске установе.

Директорица Тамара Живановић каже да су одмах контактирали начелника ОБ Херцег Нови и родитеље.

-Службеници полиције одмах су стигли како би прегледали просторије. Обавјестили смо и родитеље како би што прије дошли по дјецу која су евакуисана. Ми смо прије неколико мјесеци имали обуку о поступању у кризним ситуацијама и ово се заиста подразумијева кризном ситуацијом тако да су дјеца послата кући  у папучама јер нисмо имали времена за презување. И сваки пут ако се овакве ствари буду дешавале мораћемо да поступимо онако како налажу наше процедуре, казала је Живановић.

Она наводи да ће сутра редовно радити.

-Оно што је добро што се наши објекти редовно закључавају након што родитељи доведу дјецу. Након што полиција прегледа све објекте и установи да нема никаквог разлога за узбуну ми нећемо препустити ситуацију случају него ћемо предузети све могуће мјере. Данас имамо заказан састанак Савјета родитеља  да и са њима дефинишемо какви су наши следећи кораци , а након тога имаћемо састанак и са Управним одбором наше установе, објашњава Живановић.

Јутрос је поново стигла лажна дојава о бомби на мејл адресу Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“. Након што је полиција утврдила да је ријеч о лажној дојави ученици су се вратили на наставу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here