Крв дали припадници Фронтекса и добровољци из Македоније

У Плавом салону Болнице Мељине данас је уприличена четврта меморијална акција добровољног даривања крви „Милутин Лека Лековић“. Акцији се одазвао велики број грађана, припадника полиције, добровољних давалаца крви из Македоније, али и чланова Фронтекса.

Уочи почетка акције у којој за неколико сати прикупљено 65 јединица драгоцјене течности, положено је цвијеће на мјесту гдје је Лековић убијен.

Предсједник Независног синдиката полиције Игор Рмандић са задовољством је истакао да су крв даривали њихови пријатељи, добровољни даваоци из Македоније као и грађани из више црногорских градова. 

-Оно што је посебно значајно и што нам је била намјера, успјели смо да подигнемо ову акцију на међународни ниво, данас су нама биле и колеге из Фронтекса, које са нама раде на граничним прелазима, истакао је Рмандић.

Из године у годину број добровољних давалаца крви је у порасту па се надају да ће то и у будућности бити пракса.

-Морам такође напоменути да ове године имамо подршку Министарства унутрашњих послова и Управе полиције чији представници су били овдје са нама, казао је Рмандић.

Предсједник Клуба добровољних давалаца крви Херцег Нови Зоран Срдановић је казао да се све више младих одлучује за добровољно даривање крви што посебно радује.

-Овдје смо данас видјели и нека нова лица и можемо слободно рећи да су овим гестом ушли у свијет одраслих, истакао је Срдановић.

Према ријечима предсједника Удружења давалаца крви Крводарито Скопље Дамира Смаиловића већ дуже вријеме шире сарадњу са организацијама давалаштва крви у региону.

-Добровољни даваоци крви Херцег Нови су били код нас у Скопљу, ми смо сада дошли да узвратимо посјету и пажњу. Дружење са овим дивним људима је нешто најљепше што можемо понијети са собом у Скопље, нагласио је Смаиловић.

Подјсећамо, акцију организују Клуб добровољних давалаца крви Херцег Нови и Независни синдикат полиције у част Милутина Лековића који је убијен 15. децембра 2019. године у Игалу док је био на радном задатку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here