КРИВОКАПИЋ: УКОЛИКО МЈЕРЕ НЕ ДАЈУ РЕЗУЛТАТЕ СЛИЈЕДИ ЗАТВАРАЊЕ ДРЖАВЕ

Уколико постојеће мјере не буду дале резултате за 10 дана биће уведене још ригорозније и потпуно затварање државе, поручио је премијер Здравко Кривокапић у обраћању јавности поводом епидемиолошке ситуације у Црној Гори, а након онлајн састанка са предсједницима свих црногорских општина.

-Ситуација је забрињавајућа, здравствени систем је на граници издржљивости, здравствени радници су прави хероји и без обзира на премор извршавају све своје задатке и обавезе. Ми морамо да се држимо заједно, јер ово није питање Владе, нити Скупштине, нити било којег институционалног дијела, то је питање свих нас. Да бисмо успјели да живимо са ковидом морамо заједно да изађемо из битке коју водимо већ годину. Разлог овога стања нису лоше мјере већ њихово непоштовање и зато смо одлучили да кренемо у акцију тиме што ћемо сви заједно допринијети да изађемо из овог проблема. Да бисмо изашли из ове проблематике одлучили смо да то радимо другачије, да се не затварамо али ако мјере не буду дале резултат у ових 10 дана наговјештавају и тај сценарио који је најлошији, а то је потпуно затварање Црне Горе-поручио је Кривокапић.

Он се извинио свим грађанима што у појединим моментима у јавности није носио заштитну маску.

-Разлог је у чињеници да имам антитијела, али то ме не ослобађа одговорности коју сви морамо да искажемо да бисмо једни о другима бринули, морамо сви да поштујемо мјере без изузетка- поручио је Кривокапић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here