Кривокапић и Мартиновић наступили на Данима музике

У оквиру дана музике синоћ у дворани „Парк“ наступили су Виолиниста Вујадин Кривокапић и пијаниста Бојан Мартиновић. Извели су дјела Бетовена и Шумана, што је публика наградила аплаузима.

Вујадин Кривокапић истиче да се на концертима труде да буду програмски актуелни и атрактивни и додаје да се по аплаузима то публици допало.

– Дали смо се од себе, значи нам наступ на Данима музике. Захтјевно је наступати у овој сали и огромно је задовољство да свирамо у Херцег Новом, казала је Кривокапић.

Сарадња са Борисом Краљевићем, истиче Кривокапић, је једноставна и најбоља.

– Са Борисом имамо пријатељске односе, није било никаквог убјеђивања и радо смо се одазвали позиву. Задовоњство ми је са неке стране помоћи Борису да оправда његов рад и  фестивал. Борис је умјетник , али ово је посао који је прилично незахвалан бити организатор и продуцент фестивала и задовољство му је помоћи  да то изнесе до краја, јер овај фестивал стварно вриједи, истиче Кривокапић.

И пијанисту Бојана Мартиновића радује наступ на овом фестивалу који има најдужу традицију и са умјетницима који пружају незаборавне концерте.

– Јако ме радује када фестивали, упркос свим потешкоћама успију да одрже континуитет и традицију. Дани музике су фестивал који свих ових година траје и које је доживо доста тога, а то најбоље зна директор фестивала Краљевић. Радује ме да из године у годину биљежи сјајна издања. 39 година је озбиљна бројка и ниједан фестивал нема толику традицију и сама позиција Херцег Новог и све што се овдје догађа омогућава да се деси добра ствар, казао је Мартиновић.  

Бојан и Вујадин наступају заједно већ седам година, а за наступ у Херцег Новом, према ријечима Мартиновића, одабрали су репертоар који одавно нисмо свирали и специјано обновили за ову прилику.

-Са Вујадином је увијек задовољство свирати и енергетски смо јако близу. Трудимо се да из концерта у концерт допунимо наш репертоар и научимо нешто ново. Овог пута је био класичан репертоар, али свирамо и 20. вијек и домаће ауторе, казао је Мартиновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here