Кошаркашима Херцег Новог пето мјесто на КЕПСД

У италијанском граду Зане недавно је одржано кошаркашко Европско првенство српске дијаспоре (КЕПСД). Ријеч је о годишњем кошаркашком турниру у којем се такмиче српски професионални и аматерски клубови из матице и дијаспоре. Идејни творац овог такмичења је Миодраг Радомировић. Први турнир овог типа је одржан 1997. године у Билефелду, у Њемачкој, од када српски клубови негују ову спортску традицију. Ово такмичење је један од главних спортских догађаја Српске дијаспоре  у Европи, а разлог оснивања је промоција српске кошарке, његовање традиција и међусобно дружење играча.

Организатор овогодишњег првенства је Савез Срба у Италији, у оквиру своје традционалне спортске манифестације Ђурђевдански састанак. На турниру је учествовало осам екипа међу којима и екипа Херцег Новог.

Новљани су били у групи са Слогом Упсал Шведска од које су изгубили 56:52, затим су побједили екипу Керб културна баштина идентитет интеграција из Граца 52:35, Лебурић Комерц из Прњавора, Београд Минхен 62:58 и домаћина Савез Срба у Италији.  Новљани  су на крају турнира освојили пето мјесто.

За екипу Херцег Новог су играли: Гојко Шушић, Марко Пејовић, Марко Вајагић,  Огњен Глушац,  Никола Кудуз, Филип Поповић, Зоран  Сучевић,  Горан Вујадиновић , Марко Субашић, Предраг и Андрија Мићуновић, Милош Самарџић и Раде Перовић и Ђорђе Ковачевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here