КОШАРКАШИЦЕ ПРИМОРЈА У ФИНАЛУ

Фото: ЖКК Приморје, WABA U15, СЦ Игало

ЖКК Приморје, које је домаћин фајнал фора WАBA лиге за играчице до 15 година, налази се у прилици да, послије 2008. године, поново освоји овај реномирани трофеј регионалног такмичења јер ће данас од 13 сати играти за прво мјесто са мађарском екипом Ratgeber Akademia.

Играчице тренера Драгана Прге, у полуфиналу овог такмичења, синоћ су у Спортском центру у Игалу, побједиле загребачку Трешњевку 88:74 (24:24, 19:11, 24:18, 21:21).

Иако је резултат завршен двоциференом разликом, дуго су дјевојке из Загреба пријетиле да стигну и престигну домаће дјевојке које су стигле до финала ношене подршком бројне публике.

У побједничком тиму блистала је Јелена Булајић која је, иако оптерећена личним грешкама, постигла 35 поена и разигравала своје саиграчице Сању Акшам која је постигла 20, Љубу Андрић и Анастасију Касалицу које су уписале по 11 поена. Лана Мијаловић постигла 6 поена, Теодора Брковић и Владана Пејовић по 2 и Антонија Кожулић 1 поен.

Фото: ЖКК Приморје – Трешњевка, СЦ Игало, 2.4.2022.

У тиму гостију блиста је Лена Билић, кћерка прослављене кошаркашице Данире (Накић) Билић, својевремено једне од најбољих кошаркашица Европе, која је  за своје умјеће измамила аплаузе свих  у дворани постигавши 31 поен.

У првом полуфиналном сусрету играли су тиватски „Sea Stars” и мађарска „Ratgeber Akademia”. Обје екипе пружили су одличну кошарку и играчице Бацка Бацковића утакмицу су увеле у неизвјесну завшницу али Катарина Радуловић није успјела тројком да избори продужетке, па је побједу уписала „Ratgeber Akademia” 61:58 (17:12, 18:19, 15:15, 11:12).

Стријелци за „Sea Stars“: Ксенија Нишавић 18, Анђела Ракочевић 13, Катарина Радуловић 9, Мила Ковачевић 7, Маша Прашчевић 6, Валентина Врцан 3  и Миа Бајо 2 поена.

Данас у 11 сати, у утакмици за треће мјесто, играју Sea Stars и Трешњевка, а у финалу од 13 сати, састају се ЖКК Приморје и Ratgeber Akademia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here