Кошаркашице Црне Горе сигурне у Сарајеву

Женска кошаркашка репрезентација Црне Горе стартовала је синоћ у Сарајеву побједом у квалификацијама за Првенство Европе. Изабранице Јелене Шкеровић савладале су селекцију Босне и Херцеговине 91:70 (18:12, 24:18 ,24:21,25:18).

Црна Гора је добро отворила утакмицу, добила је прву четвртину 18:12 и на полувремену водила 42:30. Јелена Вучетић, Драгана Живковић, Јована Пашић и саиграчице наставиле су доминацију и у другом дијелу утакмице.  На старту треће четвртине, након тројки Милице Јовановић и Јелене Вучетић, Црна Гора је стигла до предности 57:37. Домаће кошаркашице су у финишу треће четвртине смањиле раулику, али без шансе да угрозе предност 66:52 репрезентације Црне Горе.

У селекцији Јелене Шкеровић 19 поена је постигла натурализована Американка Тајa Дејвис Рејмер, 15 је додала Марија Лековић, 14 Милица Јовановић, 13 Јелена Вучетић, 8 Драгана Живковић и 5 Јелена Пашић. У репрезентацији босне и Херцеговине Мелиса Брчаниновић је постигла 16, а Наташа Шобот 10 поена.

Репрезентација Црне  Горе, која се налази у групи са Босном и Херцеговином, Швајцарском и Луксембургом, наредну утакмицу игра у недељу, 12. новембра  у Спортском центру Игало у 18:00 сати против Швајцарске. То је позив за Новљане да дођу у што већем броју и подрже шест својих суграђанки у репрезентативном дресу Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here