Кошаркаши Приморја 1945 стартују наредног викенда

На  јуче одржаној првој сједници Управног одбора Кошаркашког савеза Црне Горе, којом је предсједавала нова предсједница Јелена Дубљевић, а чији је члан Жељка Ратковић пресједница ЖКК Приморје, одлучено је да предстојећег викенда почну мушке сениорске лиге. Како је саопштено, прва лига за кошаркашице у којој из Херцег Новог играју Приморје и Херцег Нови, требало би да  почне 9. децембра.

Предстојећи викенд резервисан је и за старт Лиге младих, у којем играју Ас, Приморје 1945, Галеб и Бијела, а новина је да ће КСЦГ од ове сезоне покривати трошкове за службена лица и такмичења млађих категорија.

На сједници је одлучено да Бошко Радовић и наредне двије године настави функцију  селектора кошаркаша Црне Горе. То је очекивана одлука, јер је Радовић за вријеме четворогодишњег мандата  остварио најбоље резултате у историји  мушке селекције Црне Горе, иако је пут до пласмана на  Свјетско првенство са својом селекцијом почео од претквалификација. На овогодишњем СП на Филипинима репрезентација је заузела  врло добро 11. мјесто.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here