КОШАРКА: СЛОБОДАН МИЉАНИЋ У РЕДОВИМА ШВАЈЦАРСКОГ „ФРИБУРГА“

321

Слободан Миљанић, доскорашњи члан КК Приморје, потписао је двогодишњи уговор са швајцарским клубом Фрибург. Ријеч је о клубу који Миљанић одлично познаје јер је за њега наступао четири сезоне.

Као члан КК Приморје, Миљанић је претходне сезоне играо у Првој црногорској лиги и постигао фантастичан успјех – МВП шампионата и најбољи стријелац првенства. Како је за РТХН казао, планирао је да до краја каријере остане у Новом, али је добио понуду из Швајцарске која се не одбија.

-Прије свега желим да се захвалим свим члановима КК Приморје и свима који су ми помогли. Мислио сам и желио да останем у Приморју до краја каријере, али добио сам понуду која се не одбија и одлучио да је најбољи потез за мене и моју породицу да се вратим у Швајцарску. Мислим да остављам здраву атмосферу и да Приморје неће имати проблема због мог одласка зато што вјерујем да тренер Кривокапић ради изванредан посао, заједно са помоћним тренером Античевићем. Мислим да неће бити превише проблема у односу на прошлу годину, казао је Миљанић.

Већ 15. августа Фрибург игра квалификације за ФИБА Лигу шампиона.

-У случају да не прођемо у групну фазу играћемо ФИБА Еуро куп. Надам се да се може доста, добро се знамо, имамо добар састав екипе. Идемо дан по дан, надам се да ћемо освојити швајцарско првенство и КУП, па да видимо шта ће се даље дешавати, казао је Миљанић.

Премда су Швајцарска и Фрибург скоро домаћи терен за Миљанића ипак, како каже, остаје велика жал што напушта Херцег Нови.

-Овдје су ми породица и пријатељи, клуб Приморје за који сам везан, али надам се, неком другом приликом, када се вратим, можда се опет оствари сарадња, казао је Миљанић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here